Cum să bei vin roșu fără să îți pătezi dinții

De Ana Munteanu, pe
Ne place vinul roșu. Dar ce nu ne place? Că ne pătează dantura. Cu ajutorul sfaturilor primite de la un expert învățăm cum să bem vin fără să ne mai îngrijorăm că ne afectează culoarea și structura dinților.

Spală-te pe dinți înainte

Dacă faci asta înainte să ieși la un pahar de vin, vei scăpa de placa dentară și tartrul de pe dinți. Care, potrivit medicilor stomatologi, sunt un magnet pentru vinul roșu, favorizând astfel schimbarea nuanței dinților.

Unul de vin, unul de apă


Bea niște apă între paharele de vin. În afară de faptul că te va hidrata – a se citi „te va ajuta să previi cumplita mahmureală de a doua zi” – apa nu lasă vinul să se depună pe dinții tăi.

Mânâncă în timp ce bei

Specialiștii te sfătuiesc să combini vinul roșu cu alimente bogate în fibre (cartofi, varză de bruxelles, broccoli etc.) care curăță dinții de pete. Ah, și brânzeturile cu consistență tare, de asemenea, au aceeași funcție.

Fără vin alb

O păta vinul roșu dinții, dar cel alb e și mai dăunător… Acesta conține o substanță numită tanin care se „agață” de suprafața dinților și un acid care reduce numărul mineralelor din dinți, ducând la roaderea smalțului. Fiecare vin în parte are un grad anume de aciditate, astfel combinarea lor e fatală pentru dantură.

Foto: femeie bând vin roșu / shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!