Pregătiri de Paște: ce ai de făcut, dacă găzduiești masa în familie de sărbători

De Unica.ro, pe

Sărbătorile Pascale sunt întotdeauna un prilej pentru a petrece timp alături de familie și prieteni. Dacă ai decis să fii gazdă pentru întreaga familie și pentru grupul de prieteni, e indicat să îți faci planul din timp.

Cu preparate tradiționale sau adaptate în funcție de gusturile invitaților, cu vreme bună și Iepuraș – pentru că darurile sunt nelipsite de la adunările de sărbători, chiar dacă sunt simbolice – și cu o atmosferă primitoare, poți transforma masa de Paște într-una dintre cele mai frumoase amintiri ale anului, pentru întreaga familie și ceilalți invitați. Iată ce ai de făcut, dacă vrei să fii gazda perfectă:

Amenajarea spațiului de luat masa

Folosește-te de curățenia de primăvară pentru a te descotorosi de obiectele inutile pe care nu le mai porți sau folosești, indiferent dacă este vorba despre haine, piese de mobilier sau aparate electrocasnice. După ce vei fi eliberat spațiul, locuința ta va părea mai spațioasă și mai aerisită, așa că vei putea, în sfârșit, să scanezi oferta de mese dining, pentru a-ți completa locul de luat masa. Alege un model pliabil, dacă spațiul este limitat și ai nevoie să depozitezi ulterior masa într-un colț al încăperii sau într-o debara.

Dacă ai la dispoziție un balcon mare sau o curte și îți dorești să vă bucurați de vremea bună și să luați masa afară, echipează-te cu sezlonguri și scaune suficiente pentru toată gașca și găsește o variantă minimalistă pentru servirea mâncării, de exemplu, un bufet suedez.

Pregătirea mesei de Paște

Dacă ești adepta meniului tradițional, ai o mulțime de lucruri de pregătit: ouăle roșii, drobul, ciorba și friptura de miel, pasca și cozonacul sunt nelipsite de la o masă clasică de Paște. Le poți pregăti chiar tu, dacă ai veleități de bucătar și te pasionează gastronomia. În felul acesta, vei avea un control mai bun asupra ingredientelor și îți vei putea adapta rețetele în funcție de preferințele proprii și de gusturile invitaților – de exemplu, dacă unul dintre musafiri nu consumă carne de miel, îi poți pregăti un drob din carne de pasăre. 

Ai întotdeauna și opțiunea de a comanda preparatele tradiționale de sărbători de la un restaurant sau de la o firmă de catering. Apelează la branduri pe care le cunoști și de la care ai mai cumpărat sau roagă-ți prietenii să îți ofere câteva recomandări, în funcție de nevoile tale și de standardele pe care le ai. Vei scăpa de corvoada vaselor nespălate, de multe ore de muncă în bucătărie și de emoția că s-ar putea să nu îți reușească rețeta. Dacă vrei, totuși, puțină distracție în cuplu sau alături de copii, păstrează sarcina de a vopsi ouăle acasă – va fi distractiv pentru întreaga familie și puteți să transformați totul în joacă sau chiar într-un concurs.

Cadourile

Iepurașul de Paște nu este nici pe departe la fel de încărcat precum Moș Crăciun, dar asta nu înseamnă că lași să treacă o oportunitate de a le oferi bucuri celor dragi din familie. Orientează-te către daruri comestibile – ouăle și iepurașii din ciocolată sunt întotdeauna apreciați și devorați cu plăcere – sau către daruri simbolice și necostisitoare, care le vor aminti celor prezenți de timpul petrecut împreună. O ramă foto clasică sau digitală, o decorațiune cu specific pascal, o plantă în ghiveci sunt câteva idei de cadouri potrivite pentru această ocazie. 

Activitățile

Dacă nu vreți să vă limitați timpul petrecut împreună la mâncat bunătăți și alegeți să vă petreceți întreaga zi reuniți, trebuie să te gândești la câteva activități care să animeze atmosfera. Poți organiza o vânătoare de ouă, dacă sunt și copii prin preajmă sau te poți orienta către activități precum dansul tematic, dacă tu, familia și prietenii tăi sunteți dornici să vă exersați acest talent. Jocurile de societate sunt și ele o opțiune – de la rummy la Activity sau Cards against Humanity, ai o mulțime de variante din care să alegi. În plus, dacă nu ești dispus să faci investiții într-un astfel de joc, puteți oricând să vă antrenați cu o ”mimă” gratuită și foarte distractivă.

Sărbătorile Pascale sunt un prilej de neratat pentru a te revedea și a petrece timp alături de cei dragi – familie și prieteni. Bucurați-vă împreună de zilele libere, de vremea frumoasă și de bucatele îndestulătoare și construiți cele mai frumoase amintiri!

Foto: Pexels

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!