Cum să organizezi un picnic memorabil

În contextul restricţiilor impuse de epidemia de COVID-19 cu care încă ne confruntăm, distracţiile din vara aceasta trebuie alese cu grijă şi cu respect pentru regulile sanitare şi de distanţare socială.

Totuşi, dacă vrei să te bucuri alături de cei dragi de o ieşire plăcută în natură, un picnic în parc sau la pădure poate fi soluţia ideală. Dacă vrei să inviţi şi alţi prieteni, nu uita să iei în considerare regulile impuse în această perioadă prinvind distanţarea şi numărul maxim de participanţi. Odată ce te-ai asigurat că respecţi aceste recomandări, iată ce trebuie să iei în considerare pentru a organiza un picnic de neuitat.

Locul perfect  

Dacă vrei să organizezi un picnic într-o zi de weekend, s-ar putea să constaţi că mulţi alţi oameni au avut aceeaşi idee. Aşadar, gândeşte-te dinainte unde ai vrea să mergi la picnic, interesează-te dacă se poate face o rezervare (cum este în cazul foişoarelor din unele păduri) şi ia în considerare că, foarte probabil, va trebui să te îndrepţi spre locul ales foarte devreme dimineaţa, pentru a te asigura că ai toate condiţiile pe care ţi le doreşti.

Mâncare şi băuturi

Dacă la picnic participă mai mulţi prieteni, stabileşte dinainte ce va aduce fiecare, pentru a nu sfârşi cu 20 de pungi de chipsuri şi un pepene. Ideal ar fi să faceţi o listă comună cu tot ce vă doriţi să mâncaţi şi apoi să împărţiţi produsele. Dacă nu vrei să te ocupi doar tu de mâncare şi băuturi, anunţă-i pe ceilalţi din timp. Dacă veți face grătar, nu uitați să împachetați o perie de grătar, spatulă, țepușe, cărbune și un stingător. De cât cărbune veți avea nevoie? Asta depinde de ceea ce gătiți și câte persoane participă. 

De asemenea, trebuie să ai în vedere că nu toată lumea mănâncă aceleaşi lucruri. Poate ai prieteni care sunt vegani sau au diferite alergii alimentare. Trebuie să ţii cont de asta când te gândeşti la un meniu. 

Pentru a determina cantitatea potrivită de băuturi pe care trebuie să le cumperi – vinuri, beri, sucuri – planifică o băutură alcoolică şi două nealcoolice de persoană pe oră. Este posibil să se consume mai puţin, dar e mai bine să ai rezerve. Orice ai servi, asigură-te că ai o cantitate suficientă de apă. Deshidratarea poate fi o problemă care să strice dispoziţia tuturor.

Feţele de masă fac minuni atunci când vine vorba de a transforma un picnic într-un eveniment special. Alege una în carouri sau cu un imprimeu floral, pentru a înveseli atmosfera. Pentru a minimiza consumul de plastic, foloseşte pahare şi farfurii din carton sau un set special de picnic din bambus. Tacâmurile pot fi cele pe care le foloseşti şi acasă.

Totodată, pentru a menţine alimentele proaspete şi băutura rece, asigură-te că ai suficiente pungi mari cu gheaţă şi lăzi frigorifice.

Activităţi distractive

Şi pentru adulţi, dar mai ales pentru copii, nu uita să iei cu tine câteva boardgames, mingi de fotbal şi de volei sau un set de badminton, care cu siguranţă vor fi pe gustul tuturor şi vă vor asigura distracţia. 

Precauţii 

În cazul în care pleci la pădure, undeva mai departe de oraş, este important să ai cu tine o trusă de prim ajutor, care să conţină medicamente împotriva diareei, analgezice, un spray pentru arsuri, pansamente sterile, dezinfectant, rivanol şi diferiţi plasturi. De asemenea, nu uita de crema pentru protecţie solară.  

La plecare

Regula de bază este să laşi locul de picnic aşa cum ţi-ai dori să-l găseşti, deci asigură-te că ai strâns toate resturile şi gunoaiele. Ideal ar fi să colectezi selectiv toate deşeurile şi să le arunci în tomberoanele desemnate. 

Aşadar, pentru un picnic de neuitat ai nevoie doar de puţină organizare şi multă bună dispoziţie. Ţine cont de sfaturile de mai sus şi cu siguranţă vei petrece o zi de vară de neuitat în mijlocul naturii alături de cei dragi.

Sursa foto: Unsplash

(P) Material publicitar realizat împreună cu Mega Image

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!