Aurul și beneficiile lui

De Unica.ro, pe

Care este atracția aurului care a rămas cel mai valoros și venerat metal din cele mai vechi timpuri până în prezent? Pe lângă faptul că este o podoabă atemporală, se crede că aurul are proprietăți speciale care sunt benefice pentru purtător.

Cu alte cuvinte, moda sau evenimentele sunt ocazii perfecte când aurul capătă expresia sa decorativă, artistică și strălucitoare. Dar există o semnificație mai profundă și mai semnificativă pe care o poartă bijuteriile din aur. Ai fi surprins să descoperi numeroasele beneficii ale aurului.

Se crede că aurul are calități vindecătoare sau vibrații pure care ajută la reechilibrarea câmpurilor energetice dezechilibrate. Când aurul este amestecat cu alte aliaje, acesta își pierde o parte din putere, motiv pentru care aurul de 24 de karate a fost folosit în scopuri medicinale pentru vindecarea rănilor, în vremurile străvechi. Cleopatra a folosit aurul ca mască de întinerire pentru a combate îmbătrânirea.

Convingerile astrologice antice afirmă că aurul poate ajuta la deblocarea fluxului de sânge restricționat în corp și la facilitarea fluxului sanguin mai sănătos în tot corpul. Căldura din aur relaxează țesutul și, prin urmare, vindecă zona rănită, facilitând un proces de vindecare mai rapid.

Nanocristalele de aur sunt utilizate pentru tratarea sclerozei multiple. Aurul este cunoscut pentru a ajuta la vindecarea artritei, a cancerului de piele, a tulburărilor de sânge și chiar a afecțiunilor coloanei vertebrale. Proprietățile aurului ajută la vindecarea sistemului nervos și a sistemului endocrin.

Adepții New Age cred că purtarea aurului poate ajuta la vindecarea indigestiei, a stresului mental și a problemelor respiratorii, deoarece aurul este asociat cu chakra sacrală care ajută la transmiterea comunicării de la minte la corp și invers.

Se cunoaște că aurul reglează temperatura corpului, beneficiind astfel oricui suferă de frisoane nocturne sau bufeuri.

Acupuncturistii folosesc ace cu vârfuri de aur pentru a debloca fluxul de energie și pentru a calma durerea. Vindecătorii alternativi folosesc cristale de culoare aurie pentru a vindeca durerile minore din corp.

Știința vedică, alchimia egipteană și alte culturi ale lumii au lăudat foarte mult energia pozitivă a aurului care purifică câmpurile energetice și formele de gândire. Se spune că aduce pace sufletească, stabilitate emoțională și fericire pe termen lung. Se presupune că este o legătură cu „conștiința divină”.În esență, purtarea de bijuterii din aur, indiferent ca este vorba de cercei din aur, inele, brățări sau orice alte obiecte, nu va vindeca complet toate afecțiunile. Însă, prezența aurului pe piele va ajuta la procesul de vindecare. Datorită vibrațiilor sale calde la nivel de energie, aurul va funcționa ca un scut preventiv. Beneficiile sunt subtile, nu directe sau imediate, iar elementele sale non-toxice îl fac și mai dorit în utilizare.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!