10 mituri de curățare învechite și ce să faci în schimb

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 27 aprilie 2022, 15:05

Profesioniștii curățeniei vă arată adevărul despre afirmațiile nesustenabile

 Este timpul să renunțăm la unele dintre acele procese de curățare care au fost transmise din generații în generație – dar produc rezultate neclare sau, mai rău, creează loc pentru  mai multă muncă.

Consumer Reports a întrebat unii experți din industria de curățare despre eficacitatea a 10 sfaturi învechite și iată ce au spus aceștia.

Mitul 1: ziarul funcționează cel mai bine pentru curățarea sticlei. Realitate: ziarul umed se rupe ușor, iar cerneala se poate transfera pe ornamentele ferestrelor, lăsând mai mult de curățat, în plus, in ultima vreme, ziarele pe format clasic au devenit o raritate. Doar nu o să ștergem geamurile cu un ziar în format digital, nu?

In consecință, „folosim lavete de microfibra pentru a curăța sticla”, spune Debra Johnson, expert în curățarea casei pentru Merry Maids, o franciză națională. „Anumite lavete de microfibră sunt cele mai bune la curățare fără urme.”

Mitul 2: Oțetul curăță totul.

Realitate: „Oțetul este un acid, așa că poate curăța murdăria și poate ucide bacteriile, dar numai dacă îl folosiți la concentrație maximă sau aproape 100%, nu uitați că oțetul din comert areo concentrație de 9%”, spune Derek Christian, proprietarul My Maid Service, un serviciu de curățare a casei din SUA. „Majoritatea oamenilor pun un capac într-o găleată cu apă și la concentrație atât de redusă nu face mare lucru.” Acidul acetic poate deteriora însă piatra naturală și suprafețele din lemn.

Mitul 3: Mopul de praf cu puf este mai eficient decât lavetele de microfibră la îndepărtarea prafului.

Adevărat: Mopurile autentice din pene de struț atrag praful, dar sunt scumpe și, în general, nu sunt la fel de eficiente precum lavetele din lâna de miel sau lavetele din microfibra. „Majoritatea mopurilor de praf cu pene doar răspândesc praful în jur”, spune Debrah Vanchura, profesionistă în curățenie și proprietară la Helping Hands din Portland, SUA. De asemenea, au tendința de a lăsa pene in urmă, lăsându-vă mai mult de aspirat. Cumpărați lavete de microfibră: pe Sterge.ro. Aflați de acolo ce tip de lavetă vi se potrivește.

 MAI MULTE DESPRE CURĂȚARE

Produse de spălat rufe care irosesc o mulțime de bani

Mitul 4: Soluțiile de curățare acționează instantaneu.

Fapt: Nu. „La Merry Maids vă recomandăm să lăsați orice soluție de curățare să stea pe suprafață timp de 2 până la 3 minute”, spune Johnson. „Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta produsului. Unele soluții, cum ar fi dezinfectanții, au nevoie de 10 minute pentru a ucide cu adevărat bacteriile”, spune Christian.

Mitul 5: Mopurile din bumbac șnur sunt cele mai bune pentru îndepărtarea murdăriei și a bacteriilor.

Adevărat: Mopurile în stil industrial, masive și foarte voluminoase pot părea impresionante, dar studiile au arătat că mopurile din microfibră sunt cu aproximativ 20% mai eficiente în îndepărtarea murdăriei și a bacteriilor, spune Christian. „Mopurile tip șnur sunt foarte absorbante, așa că sunt grozave la curățarea scurgerilor mari”, spune el, „dar dacă doriți să vă asigurați că nu lăsați nimic în urmă pe podea, folosiți un mop din microfibră.

Baie

Mitul 6: Coca-Cola poate face o curățenie lună în toalete.

Realitate: Coca Cola cu siguranță nu este soluția ideală atunci când vine vorba de curățarea vasului de toaletă: „Coca-Cola este acidă, așa că ar putea fi eficientă în îndepărtarea petelor de apă dură”, spune Johnson. „Dar chiar și site-ul web Coca-Cola recomandă utilizarea altor opțiuni.” „Cola ar putea întuneca mai tare petele, iar zahărul ar putea încuraja bacteriile să se inmulțească”.

Mitul 7: Înălbitorul cu clor curăță totul.

Adevăr: „Înălbitorul de fapt nu „curăță” nimic – pentru că nu îndepărtează murdăria grea”. „Poate elimina petele, făcând lucrurile să pară mai curate și ucide bacteriile, așa că este mai bun ca dezinfectant decât ca agent de curățare.”

Bucătărie

Mitul 8: Spălarea vaselor de mână este mai bună decât utilizarea unei mașini de spălat vase.

Realitate: Dacă mașina dvs. de spălat vase are o vechime de un deceniu, acest lucru poate fi adevărat, dar modelele de astăzi înving spălarea de mână de la distanță. Potrivit site-ului web Energy Star al Agenției pentru Protecția Mediului, utilizarea unei mașini de spălat vase care poartă eticheta Energy Star poate economisi aproximativ 5.000 de galoane de apă, mai mult de 40 de dolari în costuri cu energie și 230 de ore de timp personal pe parcursul unui an față de spălarea vaselor de mână. . Și deoarece mașinile de spălat vase încălzesc apa la 140 ° F, vor și igieniza  vasele.


Mitul 9: Cafeaua împrospătează dispozitivele de eliminare a gunoiului.

Realitate: „Zațul de cafea poate acționa ca un abraziv ușor, eliminând murdăria de pe lamele de eliminare”, spune Christian. „Dar bicarbonatul de sodiu este o alegere mai bună. Este, de asemenea, ușor abraziv și, pentru că este o bază, va contracara toți acizii cu miros neplăcut pe care îi punem la scurgere.”

Spălătorie

Mitul 10: fixativul de păr îndepărtează cerneala de pix.

Adevăr: Este posibil să fi fost adevărat cu ani în urmă, când spray-urile de fixative aveau la bază mai mult alcool (care îndepărtează cerneala) decât sunt astăzi, dar nu mai este de actualitate. „Fixativul  de păr de astăzi sunt pline de întăritori care doar vor accentua pata”, spune Christian. „Folosește doar alcool. Este mult mai puțin costisitor decât fixativ și nu include ingrediente nocive suplimentare.”

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!