Carmen Grebenișan (30 de ani) a ajuns de nerecunoscut după trei luni petrecut e în jungla din Republica Dominicană, pentru show-ul Survivor România.
Celebra influenceriță se descurcă de minune în competiție, în echipa Faimoșilor, și își dorește să rămână acolo cât mai mult timp și, de ce nu, să fie mare învingătoare a concursului.
Dar una dintre marile probleme care i-au dat bătăi de cap în această experiență unică din Dominicană este legată de schimbările fizice prin care a trecut. Din ce s-a văzut la televizor, chipul lui Carmen Grebenișan s-a modificat complet, celebra influenceriță ajungând aproape de nerecunoscut. Ce s-a întâmplat cu ea?
Se întâmplă adesea ca participanții de la Survivor România să experimenteze diverse modifcări fizice în timpul competiției, cum ar fi pierderea unor kilograme din cauza activităților fizice solicitante și a lipsei hranei. Dar se petrece ceva diferit cu reprezentantele sexului frumos care decid să se aventureze în jungla din Dominicană.
Un medic nutriționist a explicat că unul dintre motivele pentru care chipul influenceriței s-a umflat atât de tare în ultimele săptămâni ar fi consumul de lapte de cocos și de lapte de orez. Aceste produse, consumate în exces în competiție, din cauza lipsei altor alimente comestibile, suprasolicită pancreasul și stârnesc reacții adverse ale organismului.
„Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic. Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic.” – a explicat dr. Oana Dumitrache, specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, pentru click.ro.