Cum îți dai seama că ai deviație de sept

De Consuela Stratulat, pe
Deviație de sept este o afecțiune care apare atunci când septul nazal este deplasat într-o parte. Află cum îți dai seama dacă ai această problemă.

Deviația de sept îngreunează respirația, iar în cazuri grave poate bloca una dintre nări. De cele mai multe, această problemă nu este însoțită de simptome, însă sunt cazuri când pot apărea semnale că ceva nu este în regulă.

Simptomele deviației de sept

Înfundarea unei nări sau chiar a ambelor poate semnala o deviație de sept. Acest simptom este mai vizibil când ești răcită sau când suferi de alergii. Suprafața nazală poate fi foarte uscată, când ai septul deplasat, și pot apărea hemoragii. Sforăitul sau dificultățile de respirație în timpul nopții sunt un alt semn al acestei afecțiuni. Când deviația de sept este severă, pot apărea și dureri faciale.

Dacă observi că ai nasul înfundat și nu îți trece cu medicamente, dacă ai hemoragii nazale frecvente ori infecții dese ale sinusurilor, ar trebui să mergi la medic. În unele cazuri, medicamentele te pot ajuta să scapi de problemele provocate de deviația de sept, însă de cele mai multe ori este nevoie de intervenție chirurgicală.

Sursa foto: Shutterstock.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter