Zurich – orasul la moda pentru oamenii activi

De Unica.ro pe 19 iulie 2010

Zurich este destinatia perfecta pentru calatorul de unul singur in oras. Pe langa binecunoscutele
Zurich – orasul la moda pentru oamenii activiZurich este destinatia perfecta pentru calatorul de unul singur in oras. Pe langa binecunoscutele puncte turistice, rute ascunse asteapta sa fie descoperite de catre oaspetii activi ai orasului.

Imprejurimile orasului sunt un paradis pentru excursionisti, biciclisti, cei care se dau cu rolele si iubitorii de apa. Fiindca a venit vorba: multumita pozitiei centrale si sistemului excelent de transport in comun, Zürich este ideal ca punct de plecare pentru excursii in toata Elvetia.

Turism intr-o maniera sportiva
Jogging-ul de unul singur, pentru a vizita puncte turistice ofera cea mai buna cale de a ramane activ, chiar si in timpul vacantelor. Jogging-ul inseamna libertate si stare de bine. De aceea, aveti posibilitatea sa va rezervati propriul Sight Jogging, dupa propriul program, 7 zile pe saptamana, de-a lungul intregului an. Ghizii, care va vor duce pe cele mai frumoase trasee pentru jogging ale Zürich-ului sunt CityRunners cu experienta si conducatori certificati. Va puteti alege propriul ritm de jogging, intre 5 si 7 minute / km.
Pentru mai multe informatii si rezervari: www.cityrunning.ch

Condu propriul Segway
Dupa un curs de initiere de 20 de minute, incepe turul. Segway PT i2 este creat special pentru vizitarea punctelor turistice, oferind o satisfactie unica la condus. Tururile ghidate ale orasului includ opriri scurte in puncte faimoase, precum Lacul Zürich, Bahnhofstrasse, Münsterhof si Limmatquai. Multumita dispozitivelor Segway puteti, de asemenea, explora frumoasele cartiere si pietele ale Zürich-ului. Varsta minima: 18 ani. Se cere permis de conducere categoria A1.
Pentru mai multe informatii si rezervari: www.zuerich.com / City Tours & Excursions

Descopera viata de noapte a Zürich-ului, pe bicicleta
Acest tur al noptilor de vara cu amurg lung are loc in fiecare sambata a lunilor iulie si august. Turul trece prin zone destinate diferitelor tipuri de viata de noapte: locuri extravagante cu o multime de cluburi, dar si locuri in care se poate inota in rau, parcuri, cinematografe in aer liber, malul lacului si o multime de baruri si restaurante. Vei auzi ultimele noutati despre santierele de constructii in lucru, repere istorice si sugestii pentru viata de noapte in Zürich. Vor fi vizitate Vestul Zürich-ului cu Turbinenplatz, Hardbrücke si Maag-Areal, Josefswiese, cea mai frumoasa pista de bicicleta din oras: the Lettenviadukt, Letten-ul superior si inferor, Niederdorf si Limmatqui cu casa consiliului si Grossmünster, Bürkliplatz, Schanzengraben si Langstrasse.
Mai multe informatii si rezervari:www.zurichbybike.ch

Inchirieri gratuite de bicicleta in Zürich
Din mai pana in octombrie, in Zürich puteti inchiria gratuit oricare din cele peste 200 biciclete solide de oras, sapte zile pe saptamana. Dupa prezentarea unui act de identitate valabil si a unui depozit de 20 CHF, bicicletele pot fi luate din urmatoarele locatii:
Mai-octombrie: Globus City (9am-9.30pm), Bürkliplatz (9am-9.30pm), Oerlikon-Swissôtel (10am-9.30pm), Bahnhof Enge (10am-9.30pm), Intreg anul: Velogate (Muzeul National Elvetian), Bike Station South (Sihlpost)
Mai multe informatii la: www.zuerirollt.ch

Zurich – orasul la moda pentru oamenii activi

Zona de agrement a Zürich-ului – un paradis al oamenilor activi
Sporturi de apa – in aer liber si de interior. Unde altundeva se poate inota intr-un rau sau lac, chiar in mijlocul orasului? In Zürich, acest fapt a ajuns mai mult decat o simpla moda. In timpul verii, inotul in rauri si lacuri este un ritual zilnic pentru localnici, iar oaspetii orasului il vor descoperi ca fiind modalitatea perfecta pentru a se racori dupa cumparaturi sau tururi prin muzee.
Mai multe informatii la: www.zuerich.com

La doar 40 minute de Zürich cu trenul, intre Andelfingen si Eglisau, raul Thur este ideal pentru pasionatii de canoe, trecand de-a lungul unei paduri fertile, a numeroase plaje cu pietris, urme de castori, plantatii de vii pitoresti si sate romantice cu case traditionale din lemn. Curgand, candva, de-a lungul intregii zone, acum raul Thur traverseaza o albie amenajata cu grija. Raul serpuieste intre maluri largi si argiloase, intr-un peisaj idilic. Praguri line alterneaza cu intinderi calme de apa. Frumoasele plaje sunt locatiile perfecte pentru o pauza, un inot sau pentru a praji carnaciori pe gratar.
Mai multe informatii si harti la: www.kanuland.ch

Alpamare, cel mai mare parc acvatic de interior din Europa, se afla la 30 minute distanta cu trenul, din Zürich. Acolo veti gasi 10 topogane de apa, cu o lungime totala de 1500 m. In plus, veti gasi si o piscina cu valuri, Alpa Therme cu jacuzzi, Rio Mare, o spa cu apa sarata bogata in iod (36° C), unica in Elvetia si care ajuta la prevenirea si vindecarea a mai multor afectiuni, nu doar a herniei de disc lombare sau a reumatismului. Mai sunt si saune, un solar, o terasa mare cu sezlonguri cu o priveliste fantastica, restaurante si multe altele.
Mai multe informatii la: www.alpamare.ch

Imprejurimile Zürich-ului pe doua roti
Zona de agrement a Zürich-ului ofera diferite piste de bicicleta pentru ciclisti cu experienta.
Turul de 65 km de la Zürich pana la Einsiedeln arata cat de uimitor de aproape de oras se gasesc peisaje incantatoare. Micul orasel monastic Einsiedeln este un impresionant punct terminus si un puternic contrast fata de viata aglomerata de oras a Zürich-ului.
Traseul consta in 2 etape, ideale si ele pentru excursii in timpul zilei. Prima etapa traverseaza lantul Albis prin regiunea rurala Knonau, numita si Säuliamt de catre localnici. Panoramele spectaculoase catre Alpii din regiunea Glarus, Centrul Elvetiei si Bernese Oberland si Türlersee cel idilic, aflat in mijlocul unei paduri, te invita la o baie revigoranta.
A doua etapa este caracterizata de aspectul deluros si pre-Alpin al regiunii dimprejurul Ägerisee, de peisajul unic al mlastinilor inalte si intinse din apropierea Rothenthurm si de vasta campie dimprejurul Sihlsee, cu incantatorul orasel monastic Einsiedeln. Aici, circuitul se intercaleaza cu circuitul national Panorama Bike catre Montreux sau Rorschach.
Mai multe informatii si harti la: www.mountainbikeland.ch

Alpinism pe colinele de la poalele Alpilor
Traseul cel mai clasic pentru alpinism al Zürich-ului si, totodata, un traseu interpretativ, duce de la muntele Uetliberg pana la Felsenegg, deasupra Adliswil. Confortabila si circuland dupa un program fix, linia de cale ferata de la Üetlibergbahn ii duce pe alpinisti pe muntele inalt de 871 metri din apropierea Zürich-ului. Totodata, traseul motan este potrivit si familiilor.

Oricine face plimbarea de o ora si jumatate – doua ore se va bucura de vederi panoramice impresionante ale orasului, lacului si Alpilor si va beneficia, de asemenea, de o incursiune fascinanta in sistemul nostru solar, cu modele ale planetelor pe o scara de 1:1 miliarde. De-a lungul Caii Planetare de la Uetliberg la Felsenegg, fiecare metru corespunde unui milion de kilometri, acoperind distanta de la soare pana la Pluto.

Iar la Felsenegg, gondola va asteapta pentru a va duce la Adliswil, de unde se poate lua trenul S-Bahn inapoi spre Zürich.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"