Zodiile şi încrederea în oameni

De Corina Buhagiar pe 19 iulie 2010

Scorpionii sunt suspicioşi din naştere, Vărsătorii cred cu tărie în partea bună din fiecare. Tu cât eşti de încrezătoare?
Berbec: Acorzi încrederea ta cu destulă uşurinţă, fiindcă ai un criteriu simplu de testare: să fie destul de curajos ca să te privească în ochi şi să reziste dacă îl repezi de 2-3 ori. Eşti optimistă şi nu e în firea ta să fii bănuitoare.

Taur: Nu acorzi încredera ta cu uşurinţă. Trebuie întâi să te convingi, prin teste repetate, că persoana respectivă o merită. De aceea nu îţi faci prieteni peste noapte, nici nu sari în braţele primului venit.

Gemeni: Ai atât de multe cunoştinţe şi îţi faci prieteni atât de uşor încât oricine se poate minuna cât eşti de încrezătoare. În realitate, ştii foarte bine că nu poţi acorda tuturor o încredere totală şi doar câţiva o deţin cu adevărat.

Rac: Ca să intre cineva pe sub carapacea ta de Rac, trebuie să fie perseverent şi cu adevărat demn de încredere. Altfel, tu preferi să te încrezi în cei din familie sau cei pe care îi cunoşti de când mergeaţi împreună la grădiniţă.

Leu:
Generozitatea ta se manifestă de multe ori şi în încrederea pe care o oferi. Eşti prea solară ca să pleci din start cu suspiciuni. Ai însă criterii subiective: în unii ai încredere deşi n-ar merita, iar pe alţii, care nu-ţi sunt la inimă, îi priveşti cu neîncredere.

Fecioară:
Tu eşti genul care măsoară de 3 ori înainte de a tăia o dată. Aşa că preferi să pui răul înainte până când raţiunea, mai degrabă decât sentimentele, îţi confirmă că ai găsit o persoană de încredere.

Balanţă: Unii te consideră naiva zodiacului… pentru că prea vezi viaţa în roz şi acorzi încrederea ta aproape oricui. Tu te uiţi mai degrabă la chipul sau aspectul cuiva, însă viaţa îţi dovedeşte că şi persoanele drăguţe te pot dezamăgi.

Scorpion: O intuiţie foarte dezvoltată îţi spune imediat în cine poţi avea încredere şi în cine nu. Chiar şi când cineva ţi-a dovedit de n ori că e de încredere, tot vei păstra o oarecare rezervă sau secrete faţă de ea. Just in case…

Săgetător: Îţi pui cu uşurinţa viaţa în vitrină şi inima pe tavă, pentru că stilul tău este „ce-i în guşă şi-n căpuşă”. Eşti încrezătoare tocmai pentru că ai forţa şi curajul de a trece peste dezamăgiri.

Capricorn: Nu-ţi lipseşte curajul, dar de ce să pierzi vremea cu cineva care nu-i de încredere? Mai bine mai puţini, dar buni, este principiul tău. Eşti înclinată să acorzi încrederea ta doar celor care au trecut proba timpului, şi nu noilor veniţi.

Vărsător:
În dorinţa ta de a contribui la o lume mai bună, eşti gata să acorzi oricui un capital de încredere iniţial. Egal pentru toată lumea. Însă apoi ajustezi la fiecare cu plusuri şi minusuri, în funcţie de împrejurări.

Peşti: Eşti în stare să ierţi şi de 10 ori pe cineva care a dovedit că nu merită încrederea ta. Pentru că te doare inima să îl arunci ca pe o măsea stricată. Dar dincolo de un punct, nu mai îndrăzneşte respectivul să apară în faţa ta…

Foto: Shutterstock

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional