Topul celor mai vorbăreţe zodii

De Corina Buhagiar pe 14 septembrie 2010

Se ştie deja că femeile vorbesc dublu decât bărbaţii. Dar şi zodia are un cuvânt de spus aici…!

Prin definiţie, cea mai vorbăreaţă zodie este cea a Gemenilor. Ei simt constant nevoia să comunice idei, să împărtăşească cu alţii ce au gândit sau au aflat. Balanţele deţin şi ele un loc fruntaş, deşi motivul este diferit. Ele se folosesc de vorbit ca să menţină vie legătura afectivă cu ceilalţi.

Pe locul doi ar fi Fecioarele – prea inteligente ca să nu găsească mereu ceva de spus, şi Vărsătorul, mereu în căutarea unei noi soluţii, şi mai ingenioase. Dar aceste semne, amândouă, pot avea şi perioade lungi de tăcere atunci când se gândesc la ceva important.

Locul trei ar fi ocupat, de două semne de Foc. Leul îşi poate expune cu generozitate părerile despre diverse subiecte, dar se poate şi retrage într-o tăcere solemnă, care impune respect. Săgetătorul obişnuieşte să facă ocazional excese verbale, mai ales dacă i se pare îndreptăţit să îi înveţe ceva pe ceilalţi.

Semnele guvernate de Marte înclină deja balanţa în cealaltă parte. Nu că Berbecul n-ar avea ceva de spus, dar de multe ori preferă să o facă în comenzi scurte sau idei concise, care i se par mai eficiente.Cât despre Scorpion, are grijă să nu spună prea multe, ca să nu lase loc la interpretări. Cu cât ceilalţi ştiu mai puţin despre el, cu atât mai bine, crede el.

Taurii şi Racii folosesc un debit asemănător de cuvinte. Primii consideră o cheltuială inutilă de energie să pălăvrăgească prea mult. Trebuie să aibă un interes personal ca să o facă. Iar Racii sunt destul de sfioşi în a-şi exprima gândurile cu voce tare. Doar într-un cadru intim, printre apropiaţi îţi dezleagă limba cu uşurinţă.

Ultimul loc îl ocupă Peştii şi Capricornii. Evident că există şi excepţii – vezi Mircea Badea, dar conform teoriei, Peştii sunt tăcuţi… ca un peşte! Asta din din cauza unei empatii ridicate care le permite să simtă dincolo de cuvinte, ce devin astfel inutile. Iar Capricornii deţin preţioasa calitate de a gândi ÎNAINTE de a vorbi, iar Saturn îi face introvertiţi. O pălăvrăgeală prelungită ar resimţi-o dureros, ca pe o pierdere de vreme.

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"