#WorkLessPlayMore: Yoga Time cu Mia Munteanu

De Unica.ro pe 08 decembrie 2017

Mia Munteanu a ajuns să facă yoga la recomandarea unei prietene pentru a scăpa de durerile de spate care nu-i dădeau pace. Nefiind atrasă de sporturile de anduranță, căuta o activitate fizică relaxantă și care să nu fie competitivă.

A avut surpriza să descopere că yoga este fix activitatea care i se potrivește mănușă și nu s-a oprit aici. Împreună cu aceeași prietenă, Laura Călin, a creat platforma Yoga City, prima și singura platformă dedicată comunicării și promovării practicii și culturii yoga din România.

wearehr.ro a stat de vorbă cu Mia despre pasiunea ei și despre felul cum aceasta se împletește cu job-ul ei, acela de Client Service Director.

Hai să-ncepem ca la carte: cu prezentările. Zi-ne ceva despre tine. What’s your conversation starter?

Ah ce bine că m-ai întrebat! Aștept să înceapă conversația cel de lângă mine, altfel mă ascund în colțul meu. De obicei oamenii mă întreabă ce fac în viața de zi cu zi și eu le spun că sunt ninja manager într-o agenție de publicitate, că-mi plac brainstorming-urile, ședințele fulger și deadline-urile imposibile. Sigur, mi-ar plăcea mai degrabă să le povestesc despre faptul că uneori îmi pregătesc micul dejun în Uber sau că alteori mă opresc pe banca din Grădina Icoanei doar ca să respir. Sau că am reușit să ajung la perfomanța de a avea un singur troller drept garderoba mea zilnică. Pe scurt, îmi plac obieceiurile sănătoase, procesele eficiente și articolele clișeice care vorbesc despre cum să-ți simplifici viața în 10 pași.

Cum se-mpacă advertisingul cu yoga? Sunt lucruri pe care le iei dintr-o parte și le folosești în cealaltă?

În timp am învățat să am aceleași valori și un nivel de atenție ridicat oriunde m-aș afla. În vacanță, la birou, la yoga sau acasă. Cred că abia acum lucrurile încep să se așeze. Spre exemplu, îmi doresc să implementez procese sănătate de management în agenție mai mult ca oricând: de la a încuraja schimbul de experiențe, libertatea de a alege proiectele și locul de unde vrei să lucrezi, la a avea un stil de viață echilibrat în general. Ca manager mă interesează atât performanțele profesionale, cât și cele personale. Cum dorm, ce mănâncă, ce visuri sau obiective au colegii mei. Și, mai ales, cum îi pot ajuta să și le îndeplinească. Pe de altă parte, pasiunea mea pentru yoga s-a transformat într-un început antreprenorial. Împreună cu prietena și partenera mea, Laura Călin, am lansat prima platformă de practică și cultură yoga din RO. Ca în orice start-up, ești motorul care învârte multe roțite. Așa că e musai să ai cunoștințe de comunicare, strategie, marketing, digital and so on and so forth. Bineînțeles, tot know how-ul pe care îl aduc în proiectul Yoga City vine, de fapt, din industria în care lucrez de la 10 la 18, publicitate. Deci hell ya! Ca să-ți răspund la întrebare.

De cât timp faci yoga? Prima și prima ta ședință de yoga îți mai aduci aminte cum a fost?

Trei ani, 4 zile și 2 ore. Hehe, glumesc. Cam trei ani și un pic. But who’s counting? Cred că e mai interesant pentru cei care ne citesc să afle despre cum era Mia înainte de prima ședință de yoga decât cum a fost prima ședință de yoga. Prioritizam deadline-urile înaintea pasiunilor, mă aruncam în proiecte mari și uitam de nevoile mele de bază, cum ar fi să mănânc, să dorm sau să îi mai sun pe ai mei din când în când. Un manager multitasking, în cele din urmă eram implicată în multe proiecte, însă nu eram prezentă în niciunul cu adevărat. Acum? Nimic din toate aceste lucruri nu îmi mai sunt puncte de reper pentru modul în care aleg să trăiesc o zi obișnuită.

În afară de yoga mai practici și alte activități sportive?

Alerg și am sesiuni de urcat scări în Cișmigiu cel puțin o dată pe săptămână. Mai alerg și în orașele noi pe care le vizitez atunci când plec în vacanță pentru că îmi place să explorez viața acelui loc pe fast forward. Gimnastica medicală nu lipsește din stilul meu de viață oriunde m-aș afla, am un set de exerciții pe care îl fac zilnic. În rest, îmi cronometrez pașii cu Fitbit. Chiar am un obiectiv zilnic, acela de a ajunge la cei 10k de pași la sfârșitul zilei.

Până unde merge pasiunea ta pentru yoga?

Până în Tokio, Berlin, Amsterdam, Londra, Bali sau Mysore. Adică până acolo unde îmi doresc să ajung cu Yoga City. Aș vrea să avem echipe în toată lumea. Momentan ne gândim să încercăm ceva la Cluj. So, we’re taking baby steps.

Citește continuarea interviului pe wearehr.ro!

 

Melania Medeleanu a născut un băiețel

Melania Medeleanu a născut un băiețel