Woody Allen

Regizor, scenarist şi actor american, Woody Allen s-a născut pe 1 decembrie 1935 în Brooklyn, NY. În copilărie îşi ocupa timpul cu numere de magie pe care le făcea cu cărţi de joc
şi cântatul la clarinet, pasiuni care i-au rămas până în ziua de azi. La 15 ani scria rubrica de umor dintr-un ziar local, iar ceva mai târziu a făcut chiar stand up comedy pe scenă, ceea ce l-a făcut faimos. Intrând în cinematografie a realizat că preferă să aibă controlul deplin asupra producţiilor sale, aşa că în multe situaţii era atât senarist şi regizor, cât şi actor. “Annie Hall”, “Manhattan” sau “Husbands and Wives” sunt pelicule devenite deja clasice. Iar Woody face dovada creativităţii sale inclusiv azi, la o vârstă înaintată, cu fileme precum “Vicky Cristina Barcelona”.

Viaţa lui personală ar fi un subiect de film foarte palpitant. A fost căsătorit cu Harlene Rosen în tinereţe, Louise Lasser în floarea vârstei, iar la bâtrâneţe s-a căsătorit cu Soon-Yin Previn, fiica adoptiva a fostei sale iubite, Mia Farrow, cu 38 de ani mai tânără decât el. Are un fiu biologic cu Mia Farrow şi doi adoptaţi cu actuala soţie.

“În cea mai mare parte a timpului nu sunt foarte amuzant, spune el cu modestie. În restul timpului nu sunt amuzant deloc!”

Foto: Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Vedeta zilei
Vă recomandăm: