Weekend: film, teatru sau concert?

De Nicoleta Galeteanu pe 11 decembrie 2009

Pregătirile pentru Sărbători sunt în toi, alergatul prin oraş după te-miri-ce este deja o prelungire de program în fiecare seară, iar weekend-ul te găseşte la fel de ocupată şi acasă.
Dacă ultima ieşire se datorează prietenilor care cu greu te-au convins să ieşi în oraş, de data asta Unica.ro îţi propune să îţi faci timp şi pentru tine şi să nu uiţi să te mai şi destinzi.  
 
Pentru început, „de tratament” şi sfârşit de săptămâna poţi alege să profiţi de promoţiile şi discounturile pe care centrele spa şi saloanele de înfrumuseţare le fac în perioada Sărbătorilor.

Doar o oră de relaxare aici te va ajuta mai mult decât crezi să te deconectezi de la tot ce înseamnă stres şi să îţi încarci bateriile pentru distracţia care abia începe.  

Vineri seară, Cafe Deko te invită la un „Stand up Comedy„, de la orele 22.00, sau dacă întârzii, de la 23.00, cu aceiaşi Dan Badea, Cătălin Bordea şi Micuţu’.  
 
Între timp, de la 21.00, „Zum” te aşteaptă în Green Hours din Bucureşti cu muzică live, electropop, tradiţională şi… „world music”, iar pe cei de la „The Others” îi poţi asculta, de la 22.00 în Lăptăria lui Enache.  
 
Dacă nu vrei gălăgie vineri seară, atunci alege un film bun la Hollywood Multiplex si Starplex. „Cealaltă Irina„, regizat de Andrei Gruzsniczki sau „Fame„, cu Naturi Naughton şi Collins Pennie sunt cele mai noi recomandări pentru cinefili în această seară.
 
Tot vineri, Opera Naţională Bucureşti recreează personajele de basm ale Fraţii Grimm, în premieră spectacolului „Hansel şi Gretel„.  
 
Sâmbătă şi duminică se desfăşoară Târgul Anticarilor la Pullman Hotel.

Expoziţia „Rom-Antique” se află la cea de-a 36-a ediţie şi reuneşte 80 de galerii renumite de artă şi colecţionari. Dacă eşti pasionat de obiectele de artă, poţi admira obiecte inedite, de la mobilier, ceasuri, tablouri şi până la numismatică sau monezi.  

Sau poţi să mergi la „Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă – Florile Dalbe„, organizat la Muzeul Satului din Bucureşti.  

Dacă nu te-am convins, atunci poate îţi place recitalul extraordinar Romanian Piano Trio, organizat la Studioul de concerte Mihail Jora, de la ora 19.00.  
 
Pentru iubitorii de jazz, „Tuba Project„, una dintre cele mai inovative şi populare formaţii de jazz din New York, va cânta la Clubul Ţăranului din Capitală, de la 21.00.  

Deşi mai sunt două săptămâni până-n Sărbători, muzica „urlă” în cluburi şi în cel de-al doilea weekend din decembrie. Tocmai în această sâmbătă, clubul Studio Martin aniversează 16 ani de existenţa, iar invitaţi sunt Alex Under şi Ramset.
 
Pe zi, dacă te tentează o piesă de teatru, „Revizorul„, în regia lui Horaţiu Mălăele poate fi văzută la Teatrul de Comedie, sau poţi „vizita” „Hotelul dintre lumi” de Eric-Emmanuel Schmitt, la Teatrul Mic din Bucureşti.
 
Dacă este totuşi prea devreme să urmărim de acum filme de Crăciun, tot Hollywood Multiplex, dar şi The Light, îi aduc pe Gerard Butler şi Uma Thurman în două filme de senzaţie, pe care le poţi urmări pe seară: „Law Abiding Citizen” (Hollywood Multiplex, The Light, Cityplex, CinemaPro) şi „The Accidental Husband” (Hollywood Multiplex, Starplex, Patria).  
 
Duminică, Johnny Raducanu şi prietenii lui te aşteaptă în Lăptăria Enache, pentru o serie de concerte săptămânale, după 3 ani de pauză. Aşa că dacă nu ajungi pe 13 decembrie, îl vei putea găsi în fiecare duminică, începând cu orele 22:00.  
 
Seara începe însă mai devreme la Piano Caffe, unde Adriana Chiriţa, Irina Rădulescu şi Marius Cârtog vor deschide „Seara Micilor Maeştri” de la ora 18:00, cu muzică clasică de pian.
 
În caz că nu ai ajuns până acum, „Zilele filmului rus la Bucureşti: Karen Georgievich Shakhnazarov” te mai aşteaptă şi duminică la Noul Cinematograf al Regizorului Român, pentru „Vsadnik po imeni Smert” (The Rider Named Death/Rusia, 2004) de la 16:00 sau „Gorod Zero (City O/Rusia, 1988), care începe la 20.30.  
 
Dacă ai ratat expoziţia de fotografie de săptămâna trecută, Osan Gavril, membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici, îţi arată cum transformă nisipul în sticlă. Vernisajul „De la Nisipa… la Sticla” trezeşte dragostea pentru frumos şi dezvăluie misterul lucrurilor banale. Expoziţia este deschisă începând cu ora 18:00, la Muzeul de Geologie.  
 
De asemenea, în acest week-end, Ducu Bertzi îşi continuă turneul de colinde în ţara, aşa că dacă te plimbi prin Sibiu, duminică, 13 decembrie, la Promenada Mall, artistul va susţine un concert alături de Mihai Neniţă începând cu ora 18.00, iar organizatorii promit şi cadouri pentru public.  
 
Mai târziu, „Soţul păcălit” se joacă în aceeaşi zi la Teatrul Notara din Bucuresti, de 19:30, în regia lui Mircea Cornisteanu, după Moliere, iar actorii de pe scena Teatrului Naţional îţi transmit că „Încă-i bine„, în regia Rodicai Popescu Bitanescu.  
 
Duminică, dacă te bate gândul de un party mai de după-amiază, atunci poţi trece pe la Tete-a-tete, de pe la 7 seara, unde îi veţi găsi pe Alexandu Jijian şi Matze.
  
Dacă te-am convins, aşadar, să ieşi la o distracţie în oraş, sperăm ca agenda noastră cu cele mai interesante evenimente selectate să te ajute să petreci un weekend- ul care tocmai începe, pe cinste.  

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"