(P) Vrei un 2018 pe cinste? Planifică-ți bucuria din timp!

De Unica.ro pe 29 noiembrie 2017

Se apropie finalul lui 2017. Un an plin de întâmplări! Este anul în care poate ai schimbat job-ul, ai adus pe lume un copil, ai cunoscut persoana cu care vrei să trăiești de acum încolo și câte mult alte lucruri ți s-au întâmplat!

Te invit cu căldură să îți iei timp câteva ore sau chiar o zi întreagă pentru a reflecta la anul ce-a trecut. Stai singură, în intimitatea ta, și oferă-ți șansa să analizezi ce s-a întâmplat cu tine în 2017. Sfatul meu ar fi să scoți la lumină toate realizările tale, inclusiv faptul că ai mers la serviciu în fiecare zi, că ți-ai făcut un abonament la sală sau te-ai înscris la un curs. Uită-te la lucrurile mici fără de care nu ai fi putut să fii astăzi aici.

Pentru anul ce urmează, îți propun ca, în aceeași sesiune de meditație, să te concentrezi pe trei arii importante din viața ta: timpul liber, munca și relațiile. Nu contează în ce perioadă a vieții ești sau ce roluri joci ca femeie: poate că ești mamă, soră, fiică, iubită, soție sau prietenă. Indiferent unde te încadrezi, te invit să analizezi următoarele trei aspecte din viața ta pentru a te pregăti de un nou an. Nerăbdătoare? Să începem!

  1. Timpul liber

Dacă o mare parte din timp o petreci muncind, e nevoie să te reîncarci în momentele cheie ale unui an fiscal. Sunt perioade din an în care, în funcție de industrie, treaba e mai liniștită. Poate în industria în care lucrezi perioadele mai liniștite sunt ianuarie – februarie, iunie – august și luna decembrie. Secretul ar fi să îți iei mai multe zile de concediu într-una din aceste perioade.

Ca să te asiguri că nu te îngropi în muncă în anul ce urmează, planifică-ți o perioadă în care să îți iei o vacanță și pune-o în calendar ca timp liber. Ce poți face este să îți rezervi deja hotelul, pentru că vei plăti mai puțin decât dacă ai lăsa totul pe ultima sută de metri. Agenția Travel Planner are niște oferte trăznet de Early Booking pe litoralul Bulgariei. Te poți bucura de servicii all inclusive în cele mai mișto stațiuni de pe litoralul bulgăresc: Sunny Beach, Albena sau Nisipurile de Aur.

Secretul e să acționezi acum și să îți rezervi din timp vacanța mult meritată, pentru că doar până la 31 decembrie poți profita de prețurile afișate pe site, la peste 50 de hoteluri. Dacă aștepți până în ianuarie, o să pierzi reducerile substanțiale pe care le-ai avea doar dacă ți-ai face rezervarea până la 31 decembrie. Te încurajez să îți iei o cameră cât mai repede ca să îți poți lua de restul banilor rochia de revelion pe care știu că ai pus ochii deja!

  1. Munca

Munca la birou, studiile sau munca pe cont propriu îți ocupă mare parte din timp. De obicei, poți petrece până la 12 ore pe zi în activități ce țin de job. Așadar, o jumătate de zi o petreci lucrând. De aceea, e important să analizezi cât de satisfăcătoare e munca pe care o faci acum.

Un exercițiu util pe care ți-l recomand este să creezi o listă de caracteristici ale unui loc de muncă ideal. Ce ai tu nevoie să se întâmple la muncă astfel încât să îți fie bine? Alege substantive care să exprime exact nevoile tale. De exemplu, pentru mine e important ca un loc de muncă să îmi ofere creativitate, siguranță fizică, un salariu motivant, respect din partea colegilor și a superiorilor, provocări și o echipă de oameni mișto. Lista ta cum arată?

În funcție de caracteristicile regăsite pe listă, analizează-ți actualul job și vezi dacă lipsește ceva de acolo. Dacă jobul nu îți oferă una sau două nevoi de pe listă, poți începe să te gândești de ce ai ales să rămâi acolo și dacă e posibil pentru tine să te gândești și la alte opțiuni. Ah, și am pomenit cumva de vacanță? Oricând îți poți lua o săptămână liberă ca să te gândești la ce vei face mai departe cu cariera ta.

  1. Relațiile

Deși poate părea dificil să te uiți la relațiile tale în mod obiectiv, te invit să îți imaginezi că ești un extraterestru care a aterizat pe Pământ și se uită la relațiile tale cu ochi străini. Prima relație la care îți recomand să te uiți este cea cu tine însăți. Întreabă-te ce ți-ai dori să faci în continuare și ce ți-ai dori să se oprească? Poate ești mult prea critică cu tine însăți, ai așteptări nerealiste de la tine și pui multă presiune ca să reușești.

Sunt sigură că ai vrea să ai o relație mai bună cu tine și să te iubești în loc să te critici în mod constant. Pe de altă parte, poate că sunt lucruri pe care le faci bine: poate îți acorzi timp din când în când doar pentru tine, mergi la workshop-uri unde te poți dezvolta pe plan personal și îți iei vacanțe atunci când ai nevoie! E foarte important să îți oferi timp liber și răsfăț în mod regulat pentru a evita suprasolicitarea. Nu uita ca îți poți rezerva mai ieftin camere la mare până pe 31 decembrie pe site-ul celor de la Travel Planner, din secțiunea Early Booking Bulgaria.

În ceea ce privește relațiile cu ceilalți, poți folosi același principiu: ce îți dorești să nu se mai întâmple și ce ai vrea să continue să se întâmple?

În final, sper ca ideile din acest articol să te ajute să intri în contact cu nevoile tale și să îți oferi mai departe experiențe care te ajută să înflorești. Indiferent că e vorba de muncă, timp liber sau relații, e important să te pui pe primul loc și să construiești o viață relevantă pentru tine. Astea fiind spuse, îți urez un 2018 pe placul și nevoile tale!

Foto: Hưng Nguyễn

Simona Halep s-a calificat în turul al III-lea al Australian Open 2019

Simona Halep s-a calificat în turul al III-lea al Australian Open 2019