Vitamina B3 ne păzeşte de infecţiile cu stafilococi

De pe 03 septembrie 2012

O serie de bacterii din categoria stafilococilor, care provoacă infecţii majore, ar putea fi distruse cu ajutorul vitaminei B3, se arată într-un studiu realizat de specialiştii mai multor universităţi americane.
Vitaminei B3, numită şi niacină, acid pantotenic sau vitamina PP, îi este recunoscută ştiinţific proprietatea de a creşte capacitatea celulelor imunitare de a distruge stafilococii, dar şi de a mări numărul şi eficacitatea activităţii neutrofilelor, o categorie de globule albe care anihilează bacteriile patogene şi le digeră intracelular, potrivit Mediafax.
Alimentele bogate în Vitamina B3 sunt: drojdiile alimentare şi de bere, tărâţele de cereale, leguminoasele, ficatul, carnea, peştele, morcovul, conopida, tomatele, pâinea integrală, curmalele, smochinele, arahidele, piersicile, avocado, migdalele, nucile, ciupercile proaspete, ouăle.
Foto: Shutterstock
 
 

Ce vedete au acceptat provocarea #10YearChallenge

Ce vedete au acceptat provocarea #10YearChallenge