Zina Dumitrescu, ultimele zile din viața sa, descrise de directorul azilului unde era internată

De Mădălina Manole pe
Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani. Binecunoscuta creatoare de modă s-a stins din viață astăzi, pe patul său din azilul de bătrâni unde și-a petrecut ultimii ani din viață. 

Directorul azilului unde Zina Dumitrescu era internată a făzut dezvăluiri despre ultimele zile din viața ceratoarei de modă: „Practic de două zile a stat în cameră la dânsa, a stat în pat. Am încercat să îi dăm de mâncare. Se uita la televizor și era abătută. Am întrebat-o dacă are nevoie de ceva și spunea mereu că este foarte bine. Nu era deloc bine. Am întrebat-o de foarte multe ori ce o supără și dacă are nevoie de ceva, dar îmi spunea că nu ar enevoie de nimic. Tot așa un gest care mi s-a părut anormal a fost că acum câteva zile au venit Dana Androne și Valentina Pelinel și i-au lăsat o pungă cu fructe și nu a vrut să le ia. S-a bucurat că le-a văzut. Ele au venit foarte des în ultima perioadă. I-am făcut perfuzii, tot ce trebuia să facem în această situație. Din păcate, a decedat.”, – a declarat Ion Casian pentru Star Magazine.

Zina Dumitrescu, pe numele real Zenobia Bogoș, și-a trăit bătrânețea într-un azil de lux, din Ghermanesti. Starea sa de sănătate s-a deteriorat imediat ce a murit soțul său, în anul 2009, fiind totodată și diagnosticată cu Alzheimer. Zina Dumitrescu și-a început cariera ca model la Casa de Modă Venus, iar la vârsta de doar 30 de ani a devenit directorul acesteia. Și-a câștigat pe drept renumele de Mama Modei Românești, tot ea fiind și cea care a descoperit manechine celebre ca Romanița Iovan, Dana Săvuică, Melek Ament, Bianca Brad, Jeanine, dar și pe Cătălin Botezatu, care a transmis un mesaj cutremurător la aflarea veștii despre moartea sa, și pe Liviu Ionescu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Sfaturi vestimentare pentru femeile cu forme de la Raluca Bădulescu, jurata emisiunii "Bravo, ai stil!"

EXCLUSIV. Sfaturi vestimentare pentru femeile cu forme de la Raluca Bădulescu, jurata emisiunii "Bravo, ai stil!"