Vedetele ne spun dacă mai e la modă 1 Martie

De Cristina Popa, pe

Curioasă din fire, Unica.ro le-a luat la întrebări pe Oana Roman, Raluca Lăzăruţ, Elena Gheorghe, Analia Selis şi Alexandra Ungureanu în încercarea de a afla dacă într-o societate care…
… adoptă cu sfinţenie valorile occidentalilor, autohtona zi a mărţişorului este sau nu demodată în România de astăzi.

Analia Selis

 „Nu mi se pare demodată. E tradiţie, iar tradiţia trebuie păstrată. La mine acasă, în Argentina, nu există această sărbătoare, aşa că odată cu primul 1 Martie petrecut în România am fost plăcut surprinsă. Nu ştiu exact ce reprezintă, dar consider că este o sărbătoare frumoasă şi îmi inspiră bucurie, căldură şi sensibilitate.”

Elena Gheorghe

„Ţi se pare demodată primăvara? E o sărbătoare frumoasă de care se ţine cont în continuare. În fiecare an port şnurul simbolic la incheietura mâinii drepte, până se rupe. În general, oamenii din jurul meu ţin cont de  tradiţie, de exemplu, băieţii din trupă, dacă nu dăruiesc mărţişoare, oferă flori.”

Raluca Lăzăruţ

„Chiar dacă pare un clişeu, 1 martie mi s-a părut întotdeauna un prilej de sărbătoare, poate datorită anilor în care am fost obişnuiţi să primim mărţişoare. Mi se pare minunat când oamenii găsesc motive să facă un dar, un gest special. De aceea, este bine venit orice prilej, chiar şi sub forma unei sărbători, de a ne purta mai frumos unii cu alţii şi de a ne oferi mici bucurii reciproc.”

Oana Roman

„Cum să fie demodat să sărbătoreşti 1 martie? Să marchezi venirea primăverii mi se pare un obicei frumos şi pozitiv, care te te trezeşte la viaţă… te face să zâmbeşti.”

Alexandra Ungureanu

„Demodat? Păi dacă în ultimii ani am tot importat sărbători de tipul Sfântul Valentin sau Halloween, de ce să nu ţinem cont şi de mărţişor, care are o tradiţie bine înrădăcinată? Ziua de 1 Martie are în continuare  valoarea simbolică de aducător de primăvară. Recunosc însă că în ultimii ani am purta doar şnurul respectiv.”

Foto:
PR, Agerpres, Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!