Vedetele îşi mănâncă placenta. Vezi de ce cred ele că e sănătos!

De Adina Radu pe

January Jones, actriţa din „Mad Men” a făcut vâlvă în lumea mondenă după ce a recunoscut că, după naşterea copilului ei, a mâncat placenta. Ce crezi despre gestul ei?

January Jones a mâncat placenta copilului ei

„Am o moaşă minunată, care vrea să fie sigură că mănânc bine, cu multe vitamine, ceaiuri şi preparate din placentă. La început am ezitat, dar suntem singurele mamifere care nu îşi mănâncă propria placentă”, a declarat January Jones.
Şi Tom Cruise, cunoscut ca adept al Scientologiei, a declarat înainte de naşterea fetiţei sale că avea de gând să mănânce placenta, care este foarte hrănitoare. Până la urmă el s-a răzgândit, se pare.
Alţii nu mănâncă placenta propriilor copii, dar au alte întrebuinţări la fel de ciudate pentru ea. Actorul Matthew McCongaughey a plantat-o la rădăcina unui copac, convins că este un bun fertilizant. El a spus că acesta e obiceiul într-un trib aborigen din Australia.

Placenta previne depresia post-partum?

Medicina tradiţională spune că placenta este foarte bogată în vitamine, minerale, proteine, dar şi în hormoni „buni”, care ar preveni atât carenţele nutritive, cât şi depresia post-partum. De asemenea, placenta ar stimula lactaţia, asigurând copilului o cantitate suficientă de lapte sănătos. Adepţii acestui trend mai spun că toate mamiferele îşi consumă propria placentă din instinct, deci trebuie să fie un lucru bun, ca tot ce este natural.

De ce nu este nevoie să mănânci placenta

Deocamdată, în majoritatea culturilor rămâne un gest tabu, considerat dezgustător şi ciudat, iar medicii spun că placenta nu aduce niciun beneficiu unei femei care are o dietă normală. Într-adevăr, animalele îşi mănâncă placenta din instinct pentru că imediat după naştere mamele sunt prea slăbite ca să vâneze şi în plus o placentă plină de sânge atrage alţi prădători. În cazul oamenilor, mâncarea nu e o problemă după naştere, iar copilul nou-născut nu riscă să fie atacat.
Cu toate acestea, placentologia are destui adepţi. Tu ce părere ai despre acest obicei?
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro