Vedete: Boli ascunse ale celebrităţilor

De Diana Zagrean, pe

Pe dinafară par perfecte şi sănătoase, dar multe dintre vedetele de astăzi sunt doar oameni şi, la rândul lor, suferă de diverse boli. Fie că vorbim de boli rare, boli genetice sau boli autoimune, celebrităţile au şi ele probleme de sănătate, ca noi toţi. Iată câteva exemple.
Astm bronşic
Astmul este o afecţiune a bronhiilor, cele care conduc aerul din trahee, către plămâni. Astmaticii suferă adesea de respiraţie greoaie, işi pierd răsuflarea şi pot avea chiar crize violente şi periculoase. Printre vedetele care suferă de astm se numără Jason Alexander, Diane Keaton, Liza Minelli, Martin Scorsese, Sharon Stone sau rockerul Alice Cooper.

Poate nu mulţi dintre voi ştiaţi, dar actriţa Drew Barrymore, din Îngerii lui Charlie sau Primele 50 de întâlniri suferă de o alergie mai puţin comună. Ea este alergică la cafea.
În acelaşi timp, Halle Berry se luptă cu diabetul de tip 2 încă din 1989, când s-a prăbuşit chiar pe platourile de filmare, în comă diabetică.
Cancer
Cancerul poate lovi sub multe forme şi este evident că celebrităţile nu au nici ele cale de scăpare sau de vindecare, atunci când boala nemiloasă face ravagii în organism. Multe staruri de la Hollywood, cum ar fi Patrick Swayze sau Andy Whitfield (Spartacus) au murit recent din cauza cancerului. Cu cancerul se mai luptă şi ciclistul Lance Armstrong, acttriţa Christina Applegate, Sheryl Crow, Michael Douglas, sau Kylie Minogue şi Sharon Osbourne.
Lupus
O boală autoimună care face celulele corpului să se atace singure, provocând leziuni şi disfuncţii majore, lupusul nu iartă nici celebrităţile, chiar dacă au bugete mult mai mari pentru a-şi îngriji sănătatea decât oamenii obişnuiţi. Printre celebrităţile care s-au luptat sau se luptă cu lupus se numără cântăreţul Seal, Michael Jackson sau actriţa Mary Elizabeth McDonough.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!