Angela Gheorghiu – succes fulminant la primul ei concert în Washington

De Dana Musceleanu, pe

Primul concert al Angelei Gheorghiu în capitala Statelor Unite, desfășurat sâmbătă, la Kennedy Center, a avut parte de ovațiile publicului și ale presei de peste Ocean.

Celebra soprană Angela Gheorghiu (44), acompaniată de orchestra condusă de dirijorul american Eugene Kohn, a susținut la Washington un recital dedicat în mare parte operei lui Jules Massanet, cu fragmente din operele Cherubin, Manon și Cidul.

Pe parcursul concertului diva căreia i se spune Draculette – datorită provenienței ei din țara lui Dracula, a îmbrăcat trei ținute – roz, negru și auriu.

Prezența alături de Eugene Kohn, dirijorul care în anii ’70 a acompaniat-o și pe Maria Callas, i-a prilejuit Angelei Gheorghiu ocazia de a aminti că anul trecut a lansat un album omagiu dedicat celebrei soprane de origine greaca.

Periplul internațional al Angelei Gheorghiu continuă luna aceasta, la Barcelona și Hamburg, cu opera “La Boheme”, iar în aprilie este așteptată la Buenos Aires, unde va concerta împreună cu soțul său, tenorul Roberto Alagna.

Angela Gheorghiu -  succes fulminant la primul ei concert în Washington
Angela Gheorghiu -  succes fulminant la primul ei concert în Washington

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!