Peste 4000 de kg de deșeuri de ambalaje colectate selectiv la Peninsula

De Diana Zagrean, pe

Festivalul Peninsula de la Târgu Mureș a fost anul acesta nu doar sub semnul muzicii bune, dar și al ECOlogiei. În cele 4 zile de concerte şi atmosferă incendiară, cei 80.000 de participanţi s-au distrat responsabil, folosind activ cele 14 de puncte de colectare selectivă puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu organizatorii festivalului.
Astfel, în perioada festivalului 23-26 august, peninsularii au colectat selectiv 4044 kg de deşeuri de ambalaje, dintre care 2944 kg de plastic, 620 kg de hârtie-carton și 480 kg de metal.
Sub sloganul „Colectarea Selectivă Rullz”, Eco-Rom Ambalaje a provocat peninsularii la o serie de probe eco distractive. Astfel, pentru un metru de pahare adus participanții puteau închiria o bicicletă, pentru un metru și jumătate de pahare aceștia primeau un tricou realizat exclusiv din materiale reciclate, iar la 10 deșeuri de ambalaje aduse la cortul eco primeau șansa de a participa la roata reciclării unde puteau câștiga o brățară. Peste 5000 de participanți, printre care și fostul ministru al mediului, domnul Laszlo Borbely, au acceptat provocările eco și au fost premiați de către Eco-Rom Ambalaje. În cele 4 zile de festival peninsularii au adus 150 de metri de pahare, astfel încât turnul realizat din acestea ar fi avut aproape dublu înălțimea Casei Poporului.
De la cortul eco nu a lipsit nici mascota colectării selective, care a susținut și încurajat participanții la probe și a informat trecătorii cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor de ambalaje.
Peste 4000 de kg de deșeuri de ambalaje colectate selectiv la Peninsula

„Ne bucurăm că tinerii sunt tot mai deschiși activităților ce promovează un comportament responsabil față de mediu, cum este colectarea selectivă. Participanţii la cea de-a zecea ediţie a festivalului Peninsula ne-au confirmat încă o dată că tinerii înțeleg importanța majoră pe care o are pentru mediu gestul simplu de a a pune deşeurile de ambalaje din plastic şi metal în containerul galben sau deşeurile de hârtie-carton în cel albastru. Intenționam să ne implicăm și pe viitor în evenimente dragi lor pentru a-i încuraja să continue și să transforme gestul de a colecta selectiv într-un obicei” a declarat Lorita Constantinescu, Director Comunicare şi Relaţii Publice Eco-Rom Ambalaje.
Peste 8700 kg de deşeuri de ambalaje colectate selectiv la marile concerte şi festivaluri de anul acesta
În total, în 2012, s-au colectat selectiv peste 8700 de kg de deşeuri de ambalaje care au ajuns la reciclare, respectiv 3936 kg de deşeuri de ambalaje din plastic şi 4813 kg de deşeuri de ambalaje din hârtie/carton.

Foto: PR
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!