Simona Halep, decorată cu „Crucea Sfântului Apostol Andrei”

De Mădălina Manole, pe
Simona Halep a fost decorată în această dimineaţă, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru şi Pavel”, cu distincţia eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni „Crucea Sfântului Apostol Andrei".

Simona Halep a primit distincția de la IPS Teodosie al Tomisului: „Gestul este menit să pună în valoare personalitatea excepțională a tinerei sportive constănțene și să răsplătească modelul de dăruire și credință pe care Simona Halep îl aduce în atenția publicului, prin performanțe deosebită în lumea sportului. Sf. Ap. Pavel, în prima sa Epistolă către Corinteni, aseamănă viața creștinului cu viața unui sportiv care se străduiește, prin disciplină și efort, să dobândească cununa victoriei”, – se specifică în comunicatul de presă trimis de Arhiepiscopia Tomisului.

„Sf. Ap. Pavel, în prima sa Epistolă către Corinteni, aseamănă viaţa creştinului cu viaţa unui sportiv care se străduieşte, prin disciplină şi efort, să dobândească cununa victoriei: „Nu ştiţi voi că acei care aleargă în stadion, toţi aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergaţi aşa ca să-l luaţi. Şi oricine se luptă se înfrânează de la toate. Şi aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă.” (1 Cor.  9, 24-25). În felul acesta, asceza unui sportiv trimite către asceza „atletului lui Hristos”, după cum spunea Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului: „Ascetul este un atlet care îşi antrenează forţele psihofizice spre a creşte după statura lui Hristos”. (Mitrop. Nicolae Mladin, Asceza şi mistica paulină, p. 139)”,  – se mai arată în comunicatul de presă.

Simona Halep, pe de altă parte, a fost numită ieri Ambasador al Universității „Ovidius” din Constanța, fiind primul titlu de acest fel pe care instituția îl decernează unui sportiv român. De asemena, Numărul 1 mondial în tenisul feminin va deveni Doctor Honorius Causa al Universităţii de Vest din Timişoara, în cadrul unui eveniment programat pe 23 data de noiembrie.

Citește și – Dana Rogoz, dezvăluiri incendiare din viața intimă

Citește și – Iulia Albu susține că Lidia Buble o copiază pe Delia

Sursă foto: arhivă Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!