Pentru cine a compus Chris de Burgh melodia „Lady in Red”

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Vineri, 03 septembrie 2021, 11:12
„Nu te-am văzut niciodată arătând mai frumos ca în această seară/ Nu te-am văzut niciodată radiind atât de luminos”, sunt versurile melodiei „Lady in Red”, care i-au adus faima lui Chris de Burgh în anul 1986.

Citește și – TOP 5 Cele mai frumoase filme de dragoste clasice

A devenit cunoscut în întreaga lume, am putea spune, dintr-o simplă întâmplare. Într-o zi, după ce a stat și a privit marea ore în șir, rememorând frânturi din viața sa, memoria l-a ajutat pe de Burgh să retrăiască emoțiile primei întâlniri cu iubirea vieții sale. Diane Davison este nimeni alta decât doamna în roșu despre care Chris de Borgh a cântat lumii întregi.

Artistul rememorează în acest cântec prima întâlnire cu Diane, amintindu-și de impactul pe care aceasta l-a văzut a lui Chris de Burgh și, mai cu seamă, imaginea romantică a rochiei roșie, în care silueta viitoarei sale soții arăta splendid.

De asemenea, Chris de Bourgh a mărturisit într-un interviu mai vechi că a scris această melodie și pentru a le atrage atenția bărbaților, care sunt tentați să uite detalii legate de marile lor iubiri și că puțini își amintesc ce au purtat iubitele lor când s-au întâlnit prima dată.

Nu vom ști niciodată cine a fost mai tușat de mesajul melodiei, bărbații sau femeile, cert este că „Lady in Red” a devenit, aproape peste noapte, un hit internațional, fiind cel mai bine vândut disc single din cariera autorului său și totodată piesa lui de referință. Romantica melodie a ocupat primul loc în topurile din Canada, Marea Britanie, Belgia si Norvegia, iar în primăvara lui 1987 a urcat pe locul trei în topurile americane. 45 de milioane de discuri au purtat-o pe doamna în roșu spre inimile romanticilor din întreaga lume.

Astăzi, la trei decenii de la lansare, „Lady in Red” este considerată în continuare una dintre cele mai emoționante melodii din toate timpurile.

Citește și – TOP 10 romane de dragoste din ultimul deceniu

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!