O știi din „Nea Mărin miliardar”. Cum arată și cu ce se ocupă acum nepoata lui Toma Caragiu

De Amelia Matei, pe
S-au împlinit 37 de ani de la premiera filmului „Nea Mărin miliardar” și cu siguranță te-ai întrebat măcar o data cine este blonda superbă care joacă rolul Samanthei Juvett, fiica miliardarului.

Citește și – Cele mai bune filme româneşti premiate internaţional

Numele ei este Brândușa Marioțeanu, fiica Matildei Caragiu – Marioțeanu și sora regretatului Toma Caragiu.

Fascinată de cariera unchiului Toma, Brandușa s-a înscris la IATC, și a fost distribuită în câteva din filmele prestigioase ale vremii. Pe lângă „Nea Mărin miliardar”, a mai jucat în „Filip cel Bun” (1975, regia Dan Pița) și în „Rătăcire” (1978, regia Alexandru Tatos). Cariera sa actoricească se va sfârși însă aici.

La 22 de ani emigrează la Paris și încearcă să își împlinească adevaratul său vis, acela de a lucra in lumea modei. Apoi, după aproape doi ani, ajunge în Canada, unde se lansează rapid ca fashion editor la o publicație prestigioasă.

În prezent, Brandușa Niro, după numele soțului, locuiește la New York și se află în topul Fashion’s 50 most powerful în calitate de redactor-sef la o cunoscută revistă de modă americană.

„Nea Mărin miliardar” , filmul de comedie românesc din 1979, regizat de Sergiu Nicolaescu după un scenariu scris de Vintilă Corbul, Eugen Burada și Amza Pellea, este pe locul 1 în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile, potrivit Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

Citește și – Cum arată acum Joana Benedek, românca superbă din telenovelele mexicane

Foto – Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro