Ivan Patzaichin a murit. Marele canoist avea 71 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 05 septembrie 2021, 12:18

Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984, a murit la 71 de ani, conform Libertatea.

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, a murit. Canoistul a câştigat 7 medalii la cele 5 Jocuri Olimpice la care a participat şi nimic, nici măcar pagaia ruptă, nu a putut să îl oprească din drumul său spre aurul olimpic.

Potrivit apropiaților, Ivan Patzaichin a suferea de o boală incurabilă, cu care s-a luptat singur, fără să spună nimănui. Fostul campion era internat de mai mult timp la Spitalul Elias din București, informează Libertatea.

Anunțul morții a fost făcut de familie și a fost unul foarte scurt, pe o rețea de socializare.

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949 în localitatea Mila 23, judeţul Tulcea. A început să practice sportul la Tulcea, la 18 ani fiind transferat la secţia de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a reuşit o carieră sportivă excepţională. În cei 17 ani dedicați sportului de performanță a câștigat peste 40 de titluri de campion național și peste 30 de campion balcanic. Cele mai mari performanțe le-a obținut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediții (1968 — 1984), cucerind de patru ori aurul olimpic și de trei ori medalia de argint.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!