Iulia Vântur – „Eu şi Marius avem o viaţă frumoasă”

De Unica.ro pe

Asta spune Iulia Vântur despre relaţia ei cu Marius Moga. Relaţie căreia la început multă lume nu-i dădea nicio şansă, din cauza aşa-ziselor diferenţe prea mari dintre ei. De atunci au trecut doi ani…
Când a venit de la Iaşi la Bucureşti, Iulia Vântur, „fata aia frumoasă de la ştiri”, nu se gândea, probabil, că într-o zi va prezenta şi o emisiune de divertisment.
I s-a oferit însă şansa de a fi partenera lui Ştefan Bănică la show-ul „Dansez pentru tine” (emisiune despre care nu cred că greşesc dacă spun că, într-un fel, i-a schimbat viaţa…).
Şi aşa a început lumea să observe că Iuliei îi stau la fel de bine taioarele, coafurile cuminţi şi aerul sobru – caracteristice prezentatoarelor de ştiri – dar şi rochiile vaporoase sau decoltate şi coafurile mai sofisticate, pe care le presupune o emisiune de divertisment.
Asta spune Iulia Vântur despre relaţia ei cu Marius Moga. Relaţie căreia la început multă lume nu-i dădea nicio şansă, din cauza aşa-ziselor diferenţe prea mari dintre ei. De atunci au trecut doi ani…
Când a venit de la Iaşi la Bucureşti, Iulia Vântur, „fata aia frumoasă de la ştiri”, nu se gândea, probabil, că într-o zi va prezenta şi o emisiune de divertisment.
I s-a oferit însă şansa de a fi partenera lui Ştefan Bănică la show-ul „Dansez pentru tine” (emisiune despre care nu cred că greşesc dacă spun că, într-un fel, i-a schimbat viaţa…).
Şi aşa a început lumea să observe că Iuliei îi stau la fel de bine taioarele, coafurile cuminţi şi aerul sobru – caracteristice prezentatoarelor de ştiri – dar şi rochiile vaporoase sau decoltate şi coafurile mai sofisticate, pe care le presupune o emisiune de divertisment.
Statutul de vedetă pe care ţi-l aduce prezentarea unui show de succes şi popularitatea pe care o dobândeşti, ca o urmare firească a faptului că, săptămână de săptămână, milioane de oameni stau cu ochii pe ea, pot fi însă o sabie cu două tăişuri.
Adică au părţi bune, dar şi unele mai puţin bune. În ultima categorie sunt incluse răutăţile şi bârfele care se spun pe seama ta. Iulia a avut de-a face cu ele – de exemplu, atunci când toată lumea îşi dădea cu părerea despre relaţia ei cu Marius Moga, decretând că nu se potrivesc deloc. Ba că el e prea scund, ba că ea e prea frumoasă… Sau că ea îl forţează să o însoţească la evenimente mondene, după care el nu se prea dă în vânt… Una peste alta, Iulia şi Marius sunt tot împreună. Şi asta spune destul de multe.
FACE CU PLĂCERE ŞI ŞTIRI ŞI DIVERTISMENT Propunerea de a prezenta emisiunea „Dansez pentru tine” nu a fost condiţionată de renunţarea la ştiri. Aşa că Iulia le face, din 2006, pe amândouă. Şi mărturiseşte că nu-şi doreşte să fie pusă vreodată în situaţia de a alege. Le face cu pasiune pe amândouă, se implică la fel de mult şi nici nu mai simte oboseala atunci când, după o emisiune de câteva ore în direct, a doua zi trebuie să se trezească de dimineaţă, pentru a prezenta ştirile – fresh şi cu zâmbetul pe buze.
Îmi mărturiseşte că ştirile sunt prima ei dragoste, că reprezintă primii ei paşi – şi cei mai importanţi, de altfel. „Pot să spun că sunt ca o fundaţie pe care am construit-o şi care mă ajută să cresc. Divertismentul, în schimb, îmi place pentru că dezvăluie şi o altă latură a mea. În plus, am parte mereu de noi provocări. Asta îmi dă energie. Şi este atât de bine să le pot face pe amândouă…”, spune ea.
Dacă tot a adus vorba de provocări, nu pot să mă abţin să o întreb dacă s-ar fi încumetat să participe în calitate de concurent la „Dansez pentru tine”. „M-am gândit de multe ori cum aş face faţă stresului şi antrenamentelor, pentru că e foarte greu… Dar, când ştii că ai o responsabilitate, că un om îşi pune toate speranţele în tine, prinzi forţă. Da, mi-ar plăcea şi mă simt în stare să intru în concurs pentru a împlini un vis. Sunt bucuroasă că am avut posibilitatea de a dansa împreună cu colegul meu de la ştiri, Cosmin Stan, pentru două cazuri sociale din afara competiţiei şi îmi doresc să pot ajuta cât mai mulţi oameni. Nimic nu se compară cu bucuria de a dărui.”
Chiar dacă nu îi poate ajuta din postura de concurent, Iulia încearcă să fie alături de toţi cei care participă la emisiune pentru a-şi împlini visul. „În şase sezoane au fost multe momente în care aveau nevoie de sprijin, de o vorbă bună, de un sfat sau pur şi simplu de cineva care să-i asculte. Ei vin deja cu suferinţe, cu probleme de acasă, iar în concurs tensiunea e mare, oboseala îşi spune cuvântul şi, mai devreme sau mai târziu, fiecare are măcar un moment în care cedează, în care simte că nu mai poate. E foarte important să fii acolo, să-i oferi o mână de ajutor. Eu încerc să fiu alături de ei, să le ofer sprijinul meu atunci când au nevoie.”
Recunoaşte că s-a întâmplat să ajute personal pe cineva. Explicaţia este cât se poate de simplă: „Pentru că aşa am simţit…”  Îmi imaginasem eu că e o fire sensibilă! Tocmai această sensibilitate o face să vibreze la poveştile concurenţilor, care o impresionează de fiecare dată. Toate poveştile. Nu ar vrea şi nu ar putea alege doar una dintre ele. „Mi-e greu şi mi s-ar părea nedrept să spun că o poveste m-a impresionat mai mult decât celelalte. Fiecare trăieşte cu intensitate drama proprie; nu poţi compara suferinţele oamenilor, vieţile lor.” Îmi dă totuşi două nume: doi concurenţi din cea mai recentă ediţie a emisiunii, oameni care au emoţionat-o într-un fel anume…
„M-au impresionat inocenţa şi sinceritatea Larisei, partenera lui Marius Urzică. Iar când am văzut-o cât suferea când a ieşit din concurs, mi s-a rupt sufletul. M-am ataşat de concurenţi şi regret de fiecare dată când e eliminată o pereche. Mi-aş dori să rămână toţi în concurs, să-şi împlinească visurile, pentru că merită: muncesc foarte mult, îşi pun tot sufletul şi toate speranţele în această emisiune – şi nu pentru ei, ci pentru oameni dragi, pentru familiile lor.”
Cel de-al doilea concurent care i-a plăcut în mod deosebit Iuliei este Vladimir, tânărul din Republica Moldova, care a luptat pentru verişorul său paralizat. „Vladimir a spus: Dumnezeu îi pune la încercare pe cei puternici – şi are foarte mare dreptate.”
Iulia Vântur - "Eu şi Marius avem o viaţă frumoasă"  „ÎNTRE MINE ŞI MARIUS S-A CREAT O LEGĂTURĂ SPECIALĂ” Acesta este unul din motivele pentru care am spus la început că „Dansez pentru tine” i-a schimbat, într-un fel, viaţa… Pentru că pe platourile acestei emisiuni Iulia l-a cunoscut pe Marius. (Odată atins acest subiect, nu pot să nu observ că emisiunea aceasta pare a fi cu noroc, aici înfiripându-se mai multe relaţii. Pe lângă cea a Iuliei cu Marius, îi mai putem trece pe listă pe Cerebel şi coregrafa Elena, care, de altfel, s-au şi căsătorit de curând, sau pe Adriela şi pe Piticu’, din trupa Simplu…).
Iulia îşi aminteşte că, după ce gheaţa a fost spartă, au urmat paşii fireşti care  au dus spre conturarea poveştii lor de dragoste. „Ne-am împrietenit, am început să ieşim împreună, ne-am descoperit, ne-am plăcut şi iată-ne împreună.” „Foarte frumos, dar doar n-o să o las să scape atât de uşor…”, îmi zic eu în gând. Aşa că plusez: te-ai lăsat greu cucerită? Ce părere aveai despre Marius înainte de a-l cunoaşte? Îmi înţelege curiozitatea şi îmi răspunde, răbdătoare.
„Nu ştiam foarte multe despre el înainte să ne întâlnim prima dată, aşa că nu aveam o opinie în ceea ce îl priveşte. Am fost prieteni o perioadă, s-a creat o legătură specială şi totul a venit de la sine. Nu îmi închipuiam că vom ajunge aici. Aşa e dragostea, surprinzătoare. Acesta este farmecul ei!”. Calitatea principală a lui Marius? „Pune suflet în tot ce face. E cel mai creativ om pe care îl cunosc”, mi-l laudă puţin Iulia pe iubitul ei.
Şi, cu toate că mulţi i-au considerat prea diferiţi pentru ca relaţia lor să reziste, iată că sunt împreună de doi ani. Comentariile răutăcioase care s-au făcut încă de la început pe seama relaţiei lor nu i-au afectat deloc, susţine ea. Ba chiar le-au stârnit zâmbete… „Important e ce simţim noi”, spune Iulia.
După ce lumea s-a convins că relaţia lor nu este doar un flirt sau o pasiune de moment, lucrurile au trecut în extrema cealalaltă. Adică au început să fie întrebaţi din ce în ce mai des „Pe când nunta?”. În lipsa unei date certe, comunicată oficial de cei doi, zvonurile privind o iminentă căsătorie au tot circulat o vreme… S-a vorbit la un moment dat şi de un inel. E adevărat? Da, e adevărat. Doar că nu este vorba despre un inel de logodnă, aşa cum s-a spus la vremea respectivă. ” A fost un cadou deosebit, oferit într-un cadru minunat. Cel mai important este că ne iubim şi avem o viaţă frumoasă împreună”.
Scenele de gelozie nu au loc în acest cuplu, deşi Iulia recunoaşte că o mică doză de gelozie există, dar exact cât trebuie pentru a condimenta relaţia. „Avem încredere unul în celălalt”, mă asigură ea.
CUM ÎŞI PETREC TIMPUL LIBER? Fiind amândoi destul de ocupaţi, sunt curioasă să aflu ce le place să facă atunci când „prind” totuşi câte o seară liniştită „în familie”. „Cred că aceleaşi lucruri ca oricare cuplu normal. Luăm masa în oraş sau acasă, povestim, ne cuibărim în pat şi vedem un film bun”.
Planurile lor de Sărbători sunt şi ele la fel de normale. Nu plănuiesc cine ştie ce excursie exotică, departe de  toţi şi de toate…  Crăciunul îl vor petrece într-un mod cât se poate de tradiţional, adică alături de familiile lor, iar de Revelion Iulia va merge şi ea la Belgrad, unde trupa Morandi, din care Marius face parte, are programat un concert.
Iulia Vântur - "Eu şi Marius avem o viaţă frumoasă"  ÎNTREBĂRI INCOMODE
1. Crezi că vei mai apela vreodată la chirurgia estetică?
În acest moment, spun „nu”. Nu am de ce să apelez la chirurgia plastică. Mă simt bine aşa cum sunt, dar am învăţat o vorbă: „Niciodată să nu spui niciodată”.
2. Cât de tare te-a marcat gafa pe care ai făcut-o când ai spus:  „Noi, aici la Surprize, surprize…”
E de ajuns să greşeşti o dată şi unii oameni te etichetează fără să ştie exact care au fost motivele din cauza cărora ai greşit. Prezint o emisiune în direct, iar greşelile nu pot fi scoase la montaj. Îmi asum asta, aici e provocarea. Uneori reuşeşti, alteori nu.
3. Ţi se întâmplă să primesti telefoane/mesaje/buchete de flori de la diverşi „domni”, care vor să-ţi intre în graţii?
Cred că, în general, femeilor care sunt „la vedere”  li se întâmplă acest lucru. Am primit flori şi de la anumite doamne, care au vrut, pur şi simplu, să mă felicite. E un gest foarte frumos. Dar e un domn care îmi aduce flori şi o face sincer, cu dragoste – iubitul meu.
4. Dacă l-ai ruga pe Marius să te lanseze în muzică, crezi că ar accepta?
Nu am discutat niciodată despre asta şi nici nu avem de ce. Îmi place să cânt, dar nu-mi doresc să mă lansez în muzică.
5. De la ce a pornit cea mai serioasă ceartă dintre tine şi Marius?
Se întâmplă să mai avem câteodată divergenţe de opinie, dar cel mai important este că găsim numitorul comun. Am învăţat să trăim împreună, să ne înţelegem şi să ne respectăm unul pe celălalt.
Foto: PRO TV
Mirela Comănoiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro