Adela Popescu, aşa cum n-ai mai văzut-o

De Unica.ro, pe

În telenovele i-a revenit mereu rolul clasicei „fete bune”, dar acum ai ocazia să o vezi şi altfel.
Filmul „Weekend cu mama”, care are premiera pe 20 martie, ne-o prezintă pe Adela în postura unei tinere dependente de droguri.
Ziua în care a aflat că a luat castingul pentru acest film a venit la puţin timp după admiterea ei la UNATC, cu notă maximă, în septembrie 2007, şi a fost una dintre cele mai fericite din viaţa Adelei.
În telenovele i-a revenit mereu rolul clasicei „fete bune”, dar acum ai ocazia să o vezi şi altfel.
Filmul „Weekend cu mama”, care are premiera pe 20 martie, ne-o prezintă pe Adela în postura unei tinere dependente de droguri.
Ziua în care a aflat că a luat castingul pentru acest film a venit la puţin timp după admiterea ei la UNATC, cu notă maximă, în septembrie 2007, şi a fost una dintre cele mai fericite din viaţa Adelei.
„Castingul a fost fulgerător. Am aflat seara şi a doua zi m-am dus, fără să ştiu la ce să mă aştept. Am fost surprinsă şi bucuroasă să fiu chemată pentru un altfel de rol, dar nu am mers atât de departe încât să cred că voi fi aleasă. Eram cu ai mei când m-au sunat şi mi-au spus că am luat proba. Fără să exagerez, m-am bucurat la fel de mult – dacă nu mai mult – ca atunci când am aflat că am intrat la Actorie”, a povestit ea pe site-ul filmului.
Cristina, personajul ei din „Weekend cu mama”, e o tânără care în urmă cu mai mulţi ani a fost lăsată de mama ei în grija unor rude.
Detaliile ni le dă chiar Adela: „Cristina – sau Cris, cum îi spun prietenii – a fost lăsată în grija mătuşii ei de la o vârstă extrem de fragedă. Considerând că nu-i poate susţine financiar educaţia, mama sa a plecat şi nu s-a mai întors o lungă perioadă de timp, prin urmare Cristina a fost crescută de rude. A ajuns la o anumită vârstă, când a hotărât să plece de acasă, fiindcă nu se mai înţelegea nici cu bunica, nici cu mătuşa, nici cu unchiul ei şi a intrat într-o lume despre care povestim noi acum. A făcut o fetiţă, pe care a dus-o la un cămin, pentru că nu avea cum s-o întreţină. La un moment dat, mama sa se întoarce şi realizează consecinţele gestului ei din tinereţe. Şi cred că nu pot să spun mai multe, că aş strica surpriza filmului. E mult mai complex decât poţi spune în cuvinte.”
A cunoscut tineri la dezintoxicare
Adela Popescu, aşa cum n-ai mai văzut-o Cu toate că mulţi ar putea fi de altă părere, Adela nu crede că personajul Cristinei este negativ. „De fapt, el poate fi perceput aşa cum vrea fiecare. În ultimă instanţă, dacă mergi la un centru de dezintoxicare poţi fie să îi judeci pe cei de acolo, să spui că şi-au făcut-o cu mâna lor – şi deci să se descurce -, sau poţi fi îngăduitor. Fiecare cum hotărăşte şi cum înţelege fenomenul. Eu nu cred că personajul pe care îl interpretez este unul negativ. Mai ales că nu cred în personaje negative şi personaje pozitive. Eu cred că personajele în general au nuanţe, aşa cum oamenii au nuanţe. Reacţionează la ceea ce primesc. Dau ceea ce primesc. Adică nu sunt răi şi atât. Sunt răi dintr-un anumit motiv, sunt buni dintr-un anumit motiv”, consideră Adela, care a încercat să se pregătească exemplar pentru a face faţă acestei provocări din cariera ei.
A citit diverse cărţi, dar a şi mers să stea de vorbă, faţă în faţă, cu tineri aflaţi în aceeaşi situaţie cu cea a Cristinei. „În discuţiile noastre, drama nu era neapărat legată de părinţi, de situaţia în care se află, ci de cum i-a modificat pe ei în interior situaţia prin care au trecut”, spune ea.
Unele scene au fost complexe şi copleşitoare. Ca de pildă, cea a sevrajului, când Cristina era internată la secţia de dezintoxicare.
„Am fost foarte norocoasă să îi am alături pe domnul regizor (Stere Gulea, n.r.) şi pe colegii mei, care au intervenit atunci când era cazul. Toate scenele şi etapele au însemnat extrem de mult pentru mine. Au reprezentat o experienţă grea, dar utilă şi care mi-a adus satisfacţii”, spune Adela, mărturisind că s-a implicat total în acest rol.
Aşa cum o face, de altfel, de fiecare dată. „Nu a existat nici o secvenţă în care să intru aşa, pur şi simplu, fără să mă pregătesc în prealabil. Aveam nevoie de fiecare dată de ceva timp să mă acomodez, să înţeleg, să stau, să mă liniştesc, pentru a putea intra în pielea personajului”, îşi aminteşte Adela.
Şi recunoaşte că „Weekend cu mama” a marcat-o într-un mod pozitiv şi că s-ar implica fără rezerve într-o campanie antidrog.
„Şi, mai mult decât atât, cred că ar da şi rezultate. Spun asta pentru că, în zilele în care m-am văzut cu cei de la dezintoxicare, care erau fani ai producţiilor în care eu jucam, am reuşit să port cu ei nişte discuţii extrem de normale, foarte interesante şi paşnice”, mărturiseşte Adela.
Ştie, însă, că dincolo de orice, „răspunsul la întrebarea dacă e bine sau nu pentru ei să facă acest lucru şi-l pot da singuri.”
Fanii vor vedea o altă Adela. „Fanii mei sunt foarte importanţi pentru mine şi cred că îmi sunt devotaţi în mare parte datorită mesajului pe care îl transmit la nivel emoţional. De această dată, în «Weekend cu mama», este impropriu spus că vor vedea o nouă faţă a Adelei. Cred că mai degrabă o vor cunoaşte mai bine pe actriţa Adela Popescu, o vor vedea într-o lumină complet diferită de orice rol interpretat până acum. În acest sens, m-am decis să fac public şi jurnalul de filmări de pe weekendcumama.ro/blog, pentru a păstra legătura cu fanii şi a le oferi aproape toate gândurile care m-au încercat în momentul filmărilor.”
A filmat o scenă la morgă.  Deşi pentru unii poate părea de-a dreptul macabru, pentru ea a fost doar o altă zi la filmare. „Le-a fost mai greu celor care au trebuit să mă anunţe că o să filmez această secvenţă. Pentru mine a fost o secvenţă ca oricare alta. Nu am nici un fel de reţineri în a interpreta o scenă atunci când vine vorba de o simplă locaţie. Sunt o persoană care merge pe mâna regizorului până la capăt”, spune Adela, care mai povesteşte pe site-ul filmului că în ziua cu pricina a făcut o glumă destul de… nesărată familiei ei. S-a întins pe o targă, şi-a făcut o poză cu telefonul mobil şi le-a expediat-o fraţilor şi mamei ei. Ba mai mult, poza a fost însoţită de textul „Salutări de la morgă!”. Lesne de înţeles că farsa ei nu a fost deloc gustată de aceştia…
Un look nou, special pentru acest film. „M-am tuns, m-am vopsit, am acceptat să-mi pun cercei cu magnet în nas şi în buză, dar nu sunt reali, nu mi-am făcut nici un piercing. Pentru mine, a-mi schimba look-ul a reprezentat ultima preocupare, aşa că pot spune cu cea mai mare sinceritate că nu mi-am făcut nici o problemă din acest punct de vedere. Aş face orice sacrificiu pentru ca un rol să iasă bine. Drept dovadă, părul a crescut şi a devenit din nou blond. Nu astea sunt problemele reale întâmpinate în realizarea unui rol.”
Joacă alături de Medeea Marinescu
Actriţa Medeea Marinescu o interpretează pe Luiza, mama Cristinei. „O ştiam, o apreciam, o admiram şi a fost pentru prima oară când am lucrat împreună. Trebuie să spun că prima impresie nu s-a schimbat nici acum; din prima secundă în care am văzut-o am fost foarte încântată şi mi-a plăcut foarte mult. E o persoană foarte caldă şi cât se poate de pozitivă.”
Nu are planuri de nuntă
Adela Popescu, aşa cum n-ai mai văzut-o Eşti împreună cu Marius de un an. La un moment dat, s-a scris că v-aţi despărţit, când toată lumea se aştepta la o căsătorie. Cert e că sunteţi tot împreună – dar… ce ne poţi spune despre o eventuală nuntă?
În această relaţie nu mi-a plăcut să fiu foarte transparentă cu lucrurile care s-au întâmplat în viaţa mea, iar pe de altă parte, când a fost ceva esenţial de spus, am spus. Aşa că nici nu ne-am despărţit vreodată până acum şi nici nu se întrevede vreo nuntă în viitorul apropiat.
Tu ai foarte mulţi admiratori, iar unii dintre ei sigur îţi trimit flori şi mesaje. Iubitul tău este vreodată gelos din cauza asta?
Cred că nu am fi depăşit bariera de o lună, dacă se întâmpla asta, şi faptul că suntem de un an împreună înseamnă că am găsit un echilibru.
Care este cea mai frumoasă surpriză pe care ţi-a făcut-o Marius?
Cea mai frumoasă surpriză care-mi trece acum prin minte s-a petrecut în momentul în care am plecat astă-vară câteva zile la Şuşani şi Marius a a apărut pe neaşteptate acolo…
Foto: MediaPRO Distribution, Acasă TV

Autor
: Mirela Comănoiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!