Vedetele preferă tunsori scurte

De Andra Pecingina pe 28 decembrie 2009

Coafura contează foarte mult la conturarea imaginii tale şi fiecare femeie experimentează cu diverse tunsori pentru a o găsi pe cea potrivită. Ne inspirăm foarte mult din look-urile celebrităţilor …
… vedem actriţe şi modele cu părul lung mereu excepţional aranjat. Însă în ultimii ani tunsorile scurte au intrat în topul favoritelor, exemple din trecut ca Linda Evangelista, Winona Ryder sau Mia Farrow ne aduc aminte că o tunsoare scurtă poate fi mai sofisticată!

La un deceniu după succesul serialului „Friends”, şi mai ales succesul coafurii „Rachel”, a venit rândul tunsorilor scurte să acapareze lumina reflectoarelor. Totul a început cu o englezoaică: Agyness Deyn, şi ale sale şuviţe blonde platinate. Ea a reamintit lumii de ce tunsoarea băieţească purtată de Winona Ryder a avut aşa de mult succes. Stiliştii recomandă în continuare tunsorile scurte, şi spun că acestea sunt printre tunsorile cele mai căutate în toamna anului 2009.  

Tunsoarea pixie a făcut furori în anii 1960, o dată cu celebritatea modelului Twiggy, şi în aceeaşi perioadă Mia Farrow a purtat părul tuns scurt, coafat băieţeşte, în filme ca „Rosemary’s Baby”.

Agyness Deyn este singura responsabilă pentru numărul mare de tunsori pixie blond platinat apărute în Londra în ultimii ani. Întreaga lume adoră felul în care îşi poartă părul, însă puţini ştiu că a fost decizia stilistului angajat pentru o şedinţă foto cu Mario Testino. Agyness a acceptat şi astfel a devenit modelul momentului.

Părul scurt adoptat de Victoria Beckham şi Rihanna, ceva mai lung tuns în faţă, şi foarte scurt în spate, este în continuare în vogă. Pe lângă succesul ei în muzică, modă şi industria cosmetică, Victoria Beckham se poate lăuda şi cu o tunsoare chic, şi mereu bine aranjată.

Deşi, la debutul ei alături de Spice Girls, Posh Spice avea părul lung şi drept, putem spune că tunsoarea bob pe care a arborat-o vreme de câţiva ani era semnătura stilului ei.  A purtat bob şi copped bob, şi atunci când a ales o tunsoare pixie în locul celei bob, ştirea a ajuns imediat pe prima pagină a revistelor de modă.

Audrey Tautou este o altă vedetă care a făcut din tunsoarea scurtă o emblemă personal de stil. În „Amelie” ne-a cucerit cu tunsoare foarte chic, feminină, dar acum este tunsă pixie, ceea ce ii luminează faţa şi îi evidenţiază ochii mari, căprui.
Vedetele preferă tunsori scurte
Stilul pixie se potriveste  femeilor cu trăsături fine şi frumoase şi mai putin celor cu trăsături ascuţite sau puternice. Un exemplu în acest sens este Hillary Swank, care a cochetat o perioadă cu tunsorile scurte, revenind între timp la o lungime care să îi pună mai bine în evidenţă faţa.

Keira Knightley a apărut prima dată cu tunsoare pixie în filmul „Domino” şi apoi a păstrat stilul pentru că ii scoate în evidenţă ochii şi pomeţii.

Alte vedete care au cochetat la un moment dat cu tunsori scurte şi foarte scurte: Sienna Miller, Demi Moore, Sharon Stone, Natalie Portman, Ginnifer Goodwin, Jessica Alba sau Halle Berry.

Foto: Northfoto

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară