Whoopi Goldberg

De Corina Buhagiar pe

Pe numele adevărat Caryn Elaine Johnson, Whoopi Goldberg s-a născut la New York pe 13 noiembrie 1955. La 17 ani şi-a abandonat studiile şi s-a mutat în California. Succesul s-a lăsat însă aşteptat.
Între timp Whoopi lucra orice ca să se întreţină, de la chelnăriţă, la macheuză pentru decedaţi într-o firmă de pompe fundebre (în paranteză fie spus, trebuie să ai Scorpionul foarte bine aspectat în astrogramă ca să faci asta cu seninătate!).

Întoarsă la New York s-a făcut remarcată în spectacole de comedie şi şi-a dezvoltat abilităţile de stand-up comedienne. A iesit din anonimat o dată cu „The Color Purple” în 1985, în regia lui Spilberg. În 1990 câştiga Ocarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Oda Mae Brown din „Fantoma” cu Demi Moore şi Patrick Swayze.

Altă parte din celebritate şi-a cucerit-o o dată cu apariţiile din popularul serial „Star Trek”. Şi-a împrumutat vocea personajelor de desene animate şi a scris o carte numită chiar aşa: „Book”. A fost căsătorită de trei ori, prima dată 3 ani, apoi 2 şi apoi doar un singur an.

Are o fiică din prima căsătorie, actriţă şi ea, care a făcut-o bunică dând naştere unui copil la doar 14 ani. Este una dintre cele 7 actiţe de culoare care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă şi prima femeie care l-a prezentat de una singură.

foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro