Viggo Mortensen

De Corina Buhagiar, pe

S-a născut pe 20 octombrie 1958 în Manhattan, New York. Cu un tată danez şi o mamă americană, Viggo a călătorit mult în copilărie, în Venezuela, Argentina sau Danemarca,
pe lângă New York-ul natal. Când Viggo avea 11 ani, părinţii lui au divorţat, iar el împreună cu mama şi cei doi fraţi mai mici s-au întors la New York. Viggo a fost un elev şi un student foarte bun, scria poezii şi picta, înainte de a se dedica actoriei. A luat ore de actorie muncind între timp ca ospătar. Şi-a făcut debutul destul de modest, în 85, cu „Witness”.

Doi ani mai târziu se muta la Los Angeles şi juca în „Have You Say Your Prayer Today?” unde a cunoscut-o pe cea care i-a devenit soţie. Au şi un fiu împreună, dar după 11 ani de căsătoria au divorţat. A jucat în peste 30 de filme, însă rolul care l-a făcut celebru în toată lumea este cel din „Lordul inelelor”, din 1999. Iniţial, nici n-a vrut să-l  accepte, din dorinţa de a petrece mai mult timp cu fiul său, Harry. Dar cum acesta era un fan ac cărţilor lui Tolkien l-a determinat să-l accepte.

Despre cariera sa ca actor, spunea: „Eu nu îmi planific cariera. Doar aştept şi sper că cel mai bun lucru pentru mine mă va găsi!”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!