Tony Curtis

De Corina Buhagiar pe

Una dintre legendele cinematografiei americane, Tony Curtis, s-a născut pe 3 iunie 1925, în Bronx, New York, cu numele Bernard Schwartz. A devenit Anthony Curtis…
o dată cu intrarea lui în lumea show bizzului, în 1949. A avut o copilărie grea, în care singura persoană apropiată îi era fratele mai mic, pe care l-a pierdut în urma unui accident.

Tony a învăţat foarte repede ca singura persoană pe care se poate baza este el însuşi. După ce a lucrat în Marină, în 1945 a realizat că visul său de a deveni actor nu e chiar atât de imposibil. A dat audiţie la New York Dramatic Workshop şi a fost acceptat, iar în următorii ani a jucat în orice i se oferea, fără să refuze nimic. „Goodbye Charlie”, „Vikingii” sau „The Boston Strangler” sunt câteva din filmele sale reprezentative.

Curtis şi-a câştigat reputaţia de actor foarte versatil, de la care nu ştiai niciodată la ce să te aştepţi. A avut nu mai puţin de şase soţii, cu care are a avut 6 copii.

Despre celebritate, Tony Curtis spunea: „Faima este o altă profesie. Eu simt că am două profesii: profesia de a fi actor şi profesia de a fi faimos.”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro