Tim Robbins

De Corina Buhagiar, pe

Actorul american s-a născut pe 16 octombrie1958, în West Covina, California, dar a crescut la New York. Tatăl său a fost cântăreţ, iar mama actriţă, aşa că Tim şi-a exersat talentul de mic.
La 12 ani făcea deja parte dintr-o trupă de teatru de avangardă. A studiat dama la UCLA pe care a absolvit-o în 1981. A jucat în seriale de televiziune din 83 şi şi-a câştigat renumele o dată cu rolul din „Bull Durham”, din 88.

A mai jucat în „The Shawshank Redemption”, „Reţeaua”, „Joc de culise” sau „High Fidelity”. A câştigat Oscar în Supporting Role pentru „Mystic River” din 2003 şi este cel mai înalt actor (la 1,96 m) care a primit râvnita statuetă. Se numără printre cei 100 cei mai buni actori ai tuturor timpurilor. A fost iubitul lui Susan Sarandon timp de 21 de ani şi au doi copii. Cei doi s-au despărţit în 2009.

Tim, care este – pe lângă actor – şi regizor şi scenarist, mărturisea: „Sunt de departe mult mai competent ca regizor şi ca actor, dar ca scriitor sunt Mr. Nevrotic. Nu am destulă încredere în abilitatea mea de aprimi critici, în acest domeniu. Începe cu „E o capodoperă!” şi abia după aceea spune-mi ce crezi că ar trebui schimbat.”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!