Sophia Loren

De Corina Buhagiar pe

S-a născut pe 20 septembrie 1934, la Roma. Mama ei era tânără şi foarte frumoasă, însă tatăl ei era căsătorit cu o altă femeie şi le-a părăsit, după ce s-a născut
şi sora mai mică a Sophiei, Maria. Copilăria i-a fost marcată de sărăcie şi tristeţe, mai ales pe parcursul celui de al doilea Război Mondial. Viaţa ei a cunoscută o cotitură la vârsta de 14 ani, când a câştigat un concurs de frumuseţe şi atenţia unui producător de film, Carlo Ponti.

Acesta, cu 22 de ani mai în vârstă decât ea, i-a fost ca un tată, mentor şi în cele din urmă soţ. El a îndemnat-o către actorie şi i-a schimbat numele în Lazzaro, care a devenit ulterior Loren. După ce a jucat în filme intaliene, a cucerit şi publicul american.

În 1960 câştiga primul Oscar cu „Two Women”, şi este celebră pentru filmele în care a jucat alături de Marcello Mastroianni, „Căsătorie în stil italian” sau „A special day”. Deşi a lucrat alături de bărbaţi mai mult decât charismatici, ca Marlon Brando, Paul Newman sau Gregory Peck, Sofia a fost femeia unui singur bărbat: soţul ei Carlo Ponti, despre care se spune că i-a adus câte un trandafir în fiecare zi petrecută împreună.

Au fost căsătoriţi timp de 50 de ani, până la moartea lui, şi au doi băieţi.

Despre celebrul ei sex appeal spunea: „Este 50% ceea ce ai şi 50% ceea ce cred oamenii că ai.”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro