Kate Winslet

De Corina Buhagiar, pe

S-a născut pe 5 octombrie 1975 în Reading, Anglia. Ambii ei părinţi erau actori aşa că micuţa Kate şi-a exersat de mică talentul actroicesc. La 11 ani câştiga primii ei bani,
jucând într-o reclamă la cereale pentru copii. La 17 ani apărea într-un film pe post de adolescentă obsedată. În 1995 câştiga audiţia pentru rolul lui Marianne din „Sense and Sensibility”, iar în 97 juca în super-celebrul „Titanic”.

Pentru aceste două roluri, Kate Winslet devine cea mai tâără actriţă nominalizată la Oscar, la 20 respectiv 22 de ani. A mai primit încă trei nominalizări înainte de a-l câştiga, în sfârşit, în 2008, pentru rolul din „The Reader”. A fost căsătorită cu Jim Threapleton cu care a făcut o fetiţă, şi cu regizorul Sam Mendez cu care are un băiat. S-au separat în martie 2010.

În ciuda succeselor sale, Kate e modestă: „Încă mi se strînge pielea când mi se spune că sunt un mouvie star. Sunt stânjenită. Mă gândesc: „Hai, nu fi ridicolă!”. Poate pentru că sunt englezoaică. Pentru mine Julia Robers e un movie star. Dar când oamenii îmi spun mie aşa mă gândesc că e un enorm compliment, dar şi o responsabilitate!”.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!