Mickey Rourke

De Corina Buhagiar, pe

S-a născut pe 16 septembrie 1952, la New York. Când Mickey – pe numele de atunci Phillip Andre – avea 6 ani, părinţii săi au divorţat.
Un an mai târziu mama lui se recăsătorea cu un poliţist din Miami. Mickey a urmat liceul în Miami Beach unde s-a remarcat atât ca jucător de baseball cât şi actor în piesele şcolare.

După şcoală Mickey s-a mutat în New York pentru actorie, dar a avut parte mai mult de sport. A învăţat să boxeze şi a câştigat 20 de meciuri între 64 şi 72. A trecut apoi la box profesionist şi a cîştigat un milion de dolari în doar doi ani. În 1994 a apărut pe coperta revistei „World Boxing Magazine”.

Cum sănătatea cât şi faţa lui au avut de superfit în urma boxului, Mickey s-a reorientat spre actorie. A avut roluri memorabile în „Nouă săptămâni şi jumătate”, „Orhideea sălbatică” sau „Sin City” şi a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din „The Wrestler” în 2008. A fost căsătorit de două ori, iar acum este logodit cu o rusoaică top model.

Despre cum a şi-a depăşit problemele de-a lungul vieţii, ajunse de multe ori pe prima pagină a ziarelor, Mickey spunea: „Vorbesc mult cu preotul meu. Obişnuiam să îl sun pe el sau pe psihologul meu când aveam o explozie. Nu sunt eu vreun sfânt sau ceva, dar am o credinţa puternică. Dacă n-aş fi fost catolic cred că îmi zburam creierii pâna acum.”

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!