Amy Winehouse

De Corina Buhagiar, pe

Cântăreaţa şi compozitoarea britanică s-a născut pe 14 septembrie 1983 la Londra. Părinţii ei au divorţat când Amy avea 9 ani, iar ea…
… şi fratele ei au locuit cu mama lor. La 10 ani cânta deja într-o mini-trupă rap, iar la 12 ani întră la o şcoală de actorie. Nu pentru mult timp, fiindcă îşi făcuse un piercing în nas şi avea probleme cu disciplina. La 13 ani a primit cadou o chitară, iar un an mai târziu îşi câştiga deja existenţa cântând într-o trupă jazz şi scriind pentru un ziar.

Pe 20 octombrie 2003 îşi lansează primul album „Frank” ce devine un prim succes. Criticii se arată uimiţi de vocea ei de contraalto şi de experienţa pe care pare să o aibă la numai 19 ani. Al doilea album „Back to Blak” conţine piese cu iz autobiografic, cum ar fi „Wake Up Alone” şi „Rehab”.

Viaţa privată a lui Amy a fost subiect fierbinte în multe tabloide. În 2007 s-a măritat ad-hoc cu Blake Fielder-Civil. Câteva luni mai târziu se internau amândoi într-un rehab datorită dependenţei de heroină. Problemele pe care le-au avut împreună din cauza drogurilor au afectat şi cariera cântăreţei. Oricum în 2009 divorţau, cu speranţa că fiecare se va putea salva.

Despre problemele ei cu drogurile, Amy spunea: „Eu fac parte din cei care cred că, dacă tu nu îţi poţi rezolva singur problemele, nimeni nu te poate ajuta. Dezintoxicarea este buna pentru unii oameni dar pentru alţii nu.”

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!