Pink

De Corina Buhagiar pe

Cântăreaţa americană s-a născut pe 8 septembrie 1979 în Pennsylvania, USA, având numele Alicia Beth Moore. Tatăl ei, un veteran al războiului din Vietnam, îi cânta la chitară în copilărie.
Astfel, în micuţa Alicia s-a născut dorinţa de a deveni un star rock. În liceu se alătura unei trupe, iar la 14 ani cântau deja prin cluburile din Philadelphia.

La 16 ani înfiinţează o trupă de R&B formată din 3 fete, însă impresarul a convins-o să se lanseze solo şi aşa a apărut Pink sau P!nk. A debutat cu albumul „Cant Take Me Home” în 2000 şi a avut un succes uriaş mai ales printre adolescenţi. Stilul ei pendulează între pop, rock, R&B sau punk.

În 2003 a câştigat un Grammy pentru cea mai bună voce feminină rock. În 2006 lansează al 4 album al său şi se plasează pe un merituos loc 13 în topul Billboard al celor mai buni artişti ai deceniului 2000 – 2010. Pink este vegetariană, militează pentru PETA şi e implicată în mai multe acţiuni umanitare. Este căsătorită cu un motocross racer din 2006, s-au separat şi reîmpăcat de mai multe ori, actualmente luptând să îşi salveze căsnicia.

Despre încercările sale în viaţa sentimentală, Pink spunea cu înţelepciune: „Uneori trebuie să faci câţiva paşi înapoi ca să poţi să mergi înainte.”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro