Ringo Starr

De Corina Buhagiar pe

S-a născut pe 7 iulie 1940 la Liverpool, Anglia, pe numele adevărat Richard Starkey. Părinţii lui au divorţat când Richard avea doar 3 ani. Şi-a petrecut copilăria mai mult
 prin spitale decât pe la şcoală, iar la 15 ani abia reuşea să scrie sau să citească, dar era destul de îndemânatic. A renunţat la şcoală şi a lucrat ca delivery boy sau barman.

După ce tatăl său vitreg i-a cumpărat un set de tobe, şi-a jurat să devină cel mai bun baterist din lume. Cum era autodidact şi-a dezvoltat un stil cu totul personal de a ţine ritmul. Şi-a schimbat numele în Ringo Starr şi s-a perindat de la o trupă la alta până a ajuns al patrulea membru al Beatles-şilor.

A contribuit la primul lor hit, din 1962 şi a devenit repede idispensabil, cu stilul lui plăcut şi optimist. A aspirat şi la o carieră de actor şi de asemenea a cânat şi a compus muzică. A fost căsătorit cu prietena lui din adolescenţă între 1965 si 1975, cu care a avut 3 copii, iar apoi s-a căsătorit cu actriţa Barbara Bach.

Fără să se jeneze, Ringo declara: „Niciodată n-am studiat nimic, de fapt. N-am studiat tobe. M-am alăturat unor trupe şi am făcut toate greşelile posibile direct pe scenă.”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro