Milla Jovovich

De Unica.ro, pe

S-a născut pe 17 decembrie 1975 în Kiev, Ucraina, pe atunci URSS. Tatăl ei, un medic sârb şi mama, actriţă rusă, au hotărât să emigreze în 1981. Au ajung întâi la Londra, apoi peste Ocean
în California, ca să se stabilească în cele din urmă la Los Angeles. Aici au muncit ca îngrijitor şi menajeră. S-au despărţit şi au divorţat din cauză că tatăl ei a fost arestat şi a făcut câţiva ani de închisoare.

Pentru Milla copilăria n-a fost uşoară. Colegii ei de clasă o terorizau din cauză că era o emigantă din URSS şi le evoca Războiul Rece. Caracterul şi talentele ei au fost mai puternice, în cele din urmă. Mama ei a deprins-o încă de mică cu actoria şi a dus-o la lecţii de balet, muzică şi actorie în LA. Milla apare pe coperta unei reviste britanice la numai 9 ani. La 12 ani semna deja primul ei contract ca model. Până în 2004 ajunsese la o sută de copertă de reviste pe care a apărut şi era cel mai bine plătit super-model al momentului.A jucat şi în filme, tot de la 12 ani.

Şi-a câstigat faima şi ca actriţă cu filme ca „Al cincilea element” sau „Povestea Ioanei dArc”. A debutat de asemenea şi în muzică. A fost căsătorită de două ori înainte de a se logodi cu regizorul Paul Anderson căruia i-a dăruit în 2007 o fetiţă, Ever.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!