Matthew Perry

De Corina Buhagiar, pe

S-a născut pe 19 august 1969 în Williamstown, Massachusetts, USA. A crescut in Ottawa, Canada, impreuna cu mama sa, parintii divortand inainte…
… ca el sa implineasca un an.

In timpul liceului a fost atras de tenis, devenind unul dintre cei mai bine cotati jucatori de tenis juniori din Canada. La 15 ani se muta impreuna cu tatal sau (actor si el) in Los Angeles, si devine interesat de actorie. A debutat cu film de televiziun,  „Second Chance” intr-unul dintre rolurile principale.  

Primul sa rol „mare” l-a jucat in comedia neagra „The Whole Nine Yards”, alaturi de celebrul Bruce Willis. Roluri apreciate a mai avut in „Fools Rush In”,  „Almost Heroes”, „Serving Sara”. Pentru marele public, o mare parte din celebritate si apreciere si-a castigat-o in celebrul serial de televiziune „Friends”, in rolul lui „Chandler Bing”, rol pe care l-a jucat timp de 10 ani.

In ciuda calitatilor sale ca actor de comedie, Perry este si un bun actor dramatic, castigand doua nominalizari Emmy pentru roluri in serialul de televiziune „The West Wing”. A avut relatii de scurta durata cu Julia Roberts, Yasmine Bleeth, Lauren Graham, si este inca necasatorit.

Matthew Perry remarca cu umor: „Am invatat sa cad foarte devreme in viata, pe la sase ani; am observat ca era o metoda sigura sa le fac pe fete sa rada.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!