Matt Damon

De Corina Buhagiar pe

S-a născut pe 8 octombrie 1970, în Boston, Massachusetts. Părinţii săi au divorţat când Matt avea 2 ani. El, împreună cu fratele său mai mare care acum este sculptor…
, au fost crescuţi de mama lor, profesoară, la Cambrige. Matt a fost atras de actorie încă din liceu. A fost admis la Universitatea Harvard, dar a părăsit-o în cele din urmă, în 93, de dragul actoriei.

În 1988 apărea în primul său film, o comedie romantică cu titlul „Mystic Pizza”. Ajuns la Hollywood împreună cu prietenul său din copilărie, Ben Affleck, a încercat tot felul de audiţii şi roluri mărunte. În cele din urmă, Matt şi Ben şi-au scris propriul lor film, „Good Will Hunting”, care a fost nominalizat la 9 premii Oscar, inclusiv pentru actor în rol principal pentru Matt. A câştigat, împreună cu Ben Affleck, Oscarul pentru scenariu original, iar cei doi şi-au făcut cu adevărat intrarea la Hollywood.

Au urmat filme celebre, de la „Curaj în linia întâi” sau „Salvaţi soldatul Ryan”, până la trilogiile cu „Ocean’s Eleven” sau „Bourne Identity”. Matt a câştigat titlul de cel mai sexy bărbat în viaţă în 2007. A avut relaţii cu femei celebre precum Penelope Cruz sau Winona Ryder, dar s-a căsătorit în 2006 cu o chelnăriţă de origine argentiniană. Este tatăl vitreg al fetei acesteia dintr-o relaţie anterioară, mai au împreună încă două fetiţe şi aşteaptă încă un copil în toamna asta.

Matt susţine că are o viaţă plicticoasă, care nu merită să fie pozată de paparazzi: „Eu simt că am un fel de înţelegere tacită cu ei: eu nu fac nimic interesant, dacă ei sunt de acord să nu mă urmărească!”

Foto: Northfoto

Edith Gonzalez, fotografii de colecție. Roluri memorabile din telenovele

Edith Gonzalez, fotografii de colecție. Roluri memorabile din telenovele