Maia Morgenstern

De Corina Buhagiar pe

Sa născut pe 1 mai 1962 la Bucureşti, într-o familie evreiască. A absolvit Academia de teatru şi film în 1985 şi a jucat apoi pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ…
Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, Teatrul Naţional şi Teatrul Bulandra. A jucat în nenumărate piese de teatru, în  Shakespeare, Cehov, Strinberg, Wilde, Ibsen, Kreisler, Gogol sau Camil Petrescu.

În cinematografie este cunoscută mai ales pentru rolurile din „Balanţa”, „Cel mai iubit dintre pământeni” sau „Patimile lui Christos”, filmul lui Mel Gibson care a considerat că e o coincidenţă semnificativă faptul că numele Maiei (Morgenstein înseamnă Steaua Dimineţii) este un alt nume atribuit Fecioarei Maria. Maia A fost căsătorită de 2 ori şi are 3 copii.

Maia Morgensternspunea undeva că cei mai aprigi criticii ai săi sunt proprii copii: „Mai ales copiii mei sunt foarte directi si cruzi asupra a ceea ce fac, pentru ca ei uneori sunt privati de momentele fericite din viata, deoarece mama lor trebuie mai mereu sa plece. Si atunci, cand nu le place ceva, nu ezita sa ma taxeze.”

Foto:Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro