Kim Basinger

De Corina Buhagiar, pe

Interpreta Veronicăi Lake din „LA Confidential” s-a născut pe 8 decembrie 1953, în Georgia, SUA, a treia dintre cei cinci copii ai familiei.
Tatăl ei era muzician într-o trupă de jazz, mama campioană de înot şi balerină în showuri acvatice.

Micuţa Kim era foarte timidă în copilărie. Părinţii au dat-o la balet încă de la 3 ani. La 16 ani căştiga Junior Miss în Athens, oraşul natal, apoi Junior Miss Gerogia ca să ajungă apoi la New York, pentru Miss Junior naţional.

În 1969 semna primul ei contract ca model, iar la 20 de ani era deja printre top modele cu 1.000 de dolari câştigaţi pe zi. La 23 de ani ajunge la Los Angeles, hotărâtă să cucerească Hollywoodul.

Joacă într-un serial de televiziune, apoi în rolul unei prostituate în „From Here to Eternity”, dar adevăratul succes îi vine o dată cu rolul din „Never Say Never Again” unde este Domino, prima dintre Bond girls. Cel mai celebru film al ei râmâne „Nouă săptămâni şi jumătate” care o consacră drept sex simbol.

Este prima actriţa care a câştigat un Oscar după ce a apărut goală în Playboy. A fost căsătorită timp de zece ani cu Ron Snyder, un make-up artist cunoscut, iar între 1993 şi 2002 a fost soţia lui Alec Baldwin cu care are o fetiţă, Ireland Eliesse. Kim este strict vegetariană şi o înfocată apărătoare a drepturilor animalelor.

foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro