Jacqueline Kennedy

De Corina Buhagiar pe

S-a născut pe 28 iulie 1929, la New York. Părinţii ei au divorţat când ea avea vreo 6 ani, şi şi-a petrecut copilăria între casele din Virginia sau Rhode Island ale…
mamei sale şi cele din New York sau Long Island ale tatălui. Îşi completează studiile cu doi ani la Sorbona şi termină Universitatea din Washington DC. În 1951 îl cunoaşte pe John F. Kenney, pe atunci senator.

Doi ani mai târziu se căsătoresc. În 56 pierde un copil când sarcina era deja la termen, iar în 57 o naşte pe Caroline Kennedy. În 1960, soţul ei cîştigă alegerile, iar două săptămâni mai târziu, Jacqueline îl naşte pe John F. Jr..

La 31 de ani, Jacqueline devine una dintre cele mai tinere Prime Doamne ale SUA, impresionând pe toţi prin stilul rafinat şi eleganţă. În aceeaşi perioadă JFK are o aventură cu bomba sexy Marilyn Monroe, care a sperat multă vreme că el va divorţa pentru a o face pe ea The First Lady.

Sub presiunea funcţiei, JFK renunţă la Marilyn, care se sinucide (sau este „ajutată” să se sinucidă de către CIA) în august 1962. În anul următor Jacqueline e din nou însărcinată. Din păcate, fiul ei moare la două zile după naştere, în august 1963. Încă distrusă după pierderea ultimului copil, Jaqueline îl însoţeşte pe JFK în călătoria fatidică din Dallas, Texas, din 21 noiembrie, când el a fost asasinat.

Serviciului Secret a insistat ca ea să se schimbe şi să se spele de sângele soţului ei, pentru apariţiile televizate din aceea zi, însă Jacqueline a refuzat, spunând: „Lasă să vadă toată lumea ce i-au făcut!”

După ce în iunie 1968 este asasinat şi cumnatul ei, Robert F. Kennedy,  Jacqueline s-a temut pentru viaţa ei şi a copiilor şi a părăsit Statele Unite. În octombrie acelaşi an se mărita cu Aristotle Onassis, un armator grec extrem de bogat. În 1975 rămâne văduvă pentru a doua oară. Îşi dedică timpul apoi pasiunii sale mai vechi, literatura, devenind editor.

Răspunsul ei la întrebarea unui reporter a rămas celebră: „Realizarea mea de care sunt cea mai mândră? Este că deşi am trecut printr-o mulţime de perioade dificile, mi-am păstrat sănătatea mentală!”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro