Halle Berry

De Corina Buhagiar, pe

S-a născut pe 14 august 1966, în Ohio, USA. Părinţii ei, mama caucaziană şi tatăl de culoare au divorţat când Halle avea 4 ani. La 17 ani câştiga concursul Miss Teen All-American,
 în 1985 era reperzentanta statului Ohia pentru Miss America. Apoi a fost model şi în final actriţă în seriale de televiziune, dar şi în lung metraje ca „Boomerang” sau „X-Men”.

În 2001 a câştigat Oscarul pentru rolul din „Monster’s Ball” şi a fost prima actriţă de culoare care a reuşit această performanţă. Este, de asemenea cea mai bine plătită actriţă de culoare de la Hollywood.

În 2005 a primit şi premiul Razzie pentru cea mai proastă actriţă pentru „Catwoman” şi a fost singura actriţă care s-a dus să şi-l ridice personal. A fost căsătorită de două ori, iar din martie 2008 este mama unei fetiţe, al cărei tată este Gabriel Aubry.

La speechul ţinut când şi-a ridicat premiul pentru cea mai proastă actriţă, Halle a spus: „În copilărie mama mi-a spus că dacă n-am să fiu un bun loser, atunci n-am cum să devin un bun winner.”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro