Gene Kelly

De Corina Buhagiar pe

Dansator, actor, cântăreţ, producător şi regizor american, Gene Kelly s-a născut pe 23 August 1912 în Pittsburgh, Pennsylvania (SUA). Considerat una duntre cele mai importate…
figuri ale dansului în film, el s-a remarcat mai ales prin stilul sau atletic şi energic de dans, prezenţa fizică agreabilă şi personajele „pozitive” pe care le-a interspretat pe marele ecran.

Kely a fost una dintre stelele de prima mărime în musicalul americal începând din anii 1940 până spre sfârşitul anilor `50, când acest stil de divertisment a intrat în declin, odată cu răspândirea explozivă a televiziunii. Celebru între altele pentru filmul „Dancing în the Rain” (1952), lui Gene Kelly i se atribuie între altele meritul de a fi transofrmat baletul într-o fomra de dans acceptabilă pentru micul şi marele ecran. Este considerat un talent egal cu Fred Astaire, care şi el a revoluţionat dânsul pe marele ecran în anii `30.

În privinţă stilului sau atletic în dans, Kelly remarcă la un moment dat: „Exista o legătură puternică între dans şi sport; propriile mele începuturi în dans îşi au rădăcinile în formaţia mea că atlet. Cred că dânsul este o treabă de bărbat, şi dacă o face cum trebuie, un bărbat va dansa mai bine decât o femeie”.

El deplângea de asemenea tendinţa din ce în ce mai accentuată de efeminare prezenţa în dânsul masculin, pe care o percepea că pe o tragedie, ce intraineaza bărbaţii de propria lor natură.

În privinţă „duelului” sau cu Fred Astaire în sferă celebrităţii, Kelly remarcă: „Daca Fred Astaire este Cary Grant al dânsului, eu sunt Marlon Brando”.
 
Foto Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro