Ashanti

De Corina Buhagiar, pe

Frumoasa cântăreaţă s-a născut pe 13 octombrie 1980, în Long Island, New York. Talentul l-a moştenit de la părinţi: mama ei era profesoară de dans, tatăl – cântăreţ.
A început să cânte de la 12 ani. A renunţat la o bursă la Universitatea Hampton ca să îşi înceapă cariera muzicală, în 94, când s-a remarcat la un concurs de tinere talente.

Cântă R&B, pop, dance-pop, soul şi hip hop. Albumul ei de debut „Ashanti” a câştigat un Grammy în 2003. De asemenea, a fost singura cântăreaţă din lume care a avut trei cântece simultan în Top 10-ul din SUA. Multe dintre piesele sale sunt compoziţii propri şi scrie textele atât pentru muzica ei, cât şi pentru a altora, cum ar fi Jenifer Lopez sau Toni Braxton.

După 2004 a urmat un relativ declin al carierei ei, ultimele duă albune nereuşind să le egaleze pe primele două. În 2009 Ashanti a rupt contractul cu casa de discuri Murder Inc. cu care colaborase timp de peste 8 ani şi de asemenea relaţia cu patronul acesteia, care îi fusese iubit.

Despre pasiunea sa pentru muzică, Ashanti spunea: „Nu încerc să nu mai fac muzică. Este un sentiment aparte când creezi o întregistrare şi lumea o îndrăgeşte. Nu există nimic care să se compare cu această senzaţie!”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!