Angelica Huston

De Corina Buhagiar pe

S-a născut pe 8 iulie 1951 în Santa Monica, California. Tatăl ei era regizor şi actor, iar mama primă balerină. Cu o frumuseţe misterioasă, aristocratică şi o înălţime de 1,78…
… Angelica a făcut modeling în adolescenţă şi a primit mici roluri, mai ales în filmele tatălui ei. După anii 70 s-a orientat exclusiv către film, şi a câştigat succesul în „Poştaşul sună întotdauna de două ori” alături de Jack Nicholson, cu care a avut o relaţie încă din 1973.

Relaţia lor a durat, cu tot cu întreruperi, 16 ani. A câştigat un Oscar pentru „Prizzi’s Honor”, fiind a treia generaţie – după tatăl şi bunicul ei – care obţine o astfel de statuetă. „Gardens of Stone”, „Familia Addams” sau „The Grifters” sunt alte filme în care Angelica şi-a dovedit calităţile actoriceşti, ieşind din umbra tatălui ei. A fost căsătorită cu un sculptor între 1992 şi 2008, când acesta a decedat.

Despre înfăţişarea ei, Angelica spunea: „Au fost momente când îmi uram nasul. Dar creşti şi începi să realizezi că poate nu e un lucru rău că nu te-ai născut o Barbie.”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro