Andreea Grămoşteanu

De Corina Buhagiar, pe

Andreea Grămoşteanu, este actriţa care intrepretează personaje precum Mihaela Rădulescu, Romaniţa Iovan sau Monica Gabor în parodia „Mondenii” difuzată…
de Prima TV. S-a născut la 30 octombrie 1978 şi a copilărit pe malul mării, la Constanţa. Şi-a dorit să fie actriţă încă din clasa a III-a. Un număr de ani mai tărziu absolvea Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, specializarea Arta Actorului, iar în prezent este studenta la master în Arta Actorului şi Teatru în Echipa.

Andreea a jucat în numeroase piese de teatru, precum „O noapte frutunoasă”, „Livada cu vişini”, „Omul care aduce ploaia”, „Tartuffe”, „Fluturii sunt liberi”, „Adio, Carmen”, „Născut vinovat”. A cochetat şi cu cinematografia, în filme ca: „Restul e tăcere”, în regia lui Nae Caranfil, „Jacquou le Croquant”, a lui Laurent Boutonnat, „Un acoperiş deasupra capului”, regizat de Adrian Popovici, dar şi în sitcom-ul „Ultimul stinge lumina”, în regia lui Gelu Colceag.

„Actoria este starea mea de fiinţă şi nefiinţă” spune Andreea, ca dovadă că pentru ea actoria e mult mai mult decât o simplă meserie.

Foto: Arhiva Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!