Un alt fel de unt – aromat şi cu verdeţuri

De Unica.ro pe 30 aprilie 2010

Untul poate fi folosit în foarte multe feluri de mâncare: de la tartine la cartofi piure, fripturi suculente sau aluaturi delicioase. Noi vă propunem să schimbaţi gustul clasic
al untului, adăugând arome şi verdeţuri pentru nişte reţete mai… cu tâlc!

Iată câteva reţete de unt aromat!

Unt cu ierburi proaspete

Într-un castronaş, amestecă un pachet de unt moale cu 1 linguriţă de busuioc proaspăt, 1 linguriţă de cimbru şi 1 linguriţă de pătrunjel, toate tăiate foarte mărunt. Amestecă bine, lasă la rece.

Unt cu usturoi şi ceapă

Lasă untul la căldură, până când capătă o textură moale (nu îl topi la foc!). Apoi, pune-l într-un castronaş şi adaugă 2 căţei de usturoi tăiat fîn şi o linguriţă de ceapă, tăiată fîn. Amestecă bine, apoi pune la frigider.

Unt cu parmezan şi ardei iute


Într-un castronaş, amestecă un pachet de unt moale cu 2 linguriţe de parmezan ras şi 1/8 linguriţă de arde iute tocat mărunt (dar să fie iute!). Lasă la rece.

La ce poţi folosi untul aromat:

La tartine –  va avea un gust diferit faţă de untul normal şi poţi mânca tartine doar cu acest unt aromat.

La fripturi – în special de porc. Unge feliile de carne cu puţin unt aromat şi vor avea o savoare aparte.

La piureul de cartofi. Adaugă o parte unt normal, o parte unt aromat atunci când prepari piure.

Foto: Shutterstock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Un alt fel de unt - aromat şi cu verdeţuri

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite